Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

2161
Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави
Снимка: iStock

Има неща, които могат да съсипят всяка фигура: както плюс, така и нулев размер. Говорим за десет от най-„сложните“ елементи от гардероба, които моментално ще нарушат пропорциите на фигурата (независимо дали ни харесва или не).

Въпреки че марките ни предлагат няколко десетки тенденции на модните подиуми всеки сезон, дизайнерите често не се вслушват в истинските нужди на жените. Актуалното облекло често е не само неудобно, но и може напълно да наруши естествените пропорции на фигурата. Добре - ако те устройва. Лошо е, ако не сте го планирали и дрехите ви случайно са изкривили фигурата ви. Вярно, винаги има изход. Ще ви разкажем за десет от най-честите (но лесно поправими) модни грешки, които могат да се случат на всеки.

¾ панталон

Скъсените панталони са изключително популярен стил през последните няколко години. Вярно е, че такива панталони също се предлагат в различни разновидности. За да не нарушите случайно пропорциите на фигурата си, избягвайте моделите с дължина ¾. В редки случаи може да изглеждат приемливи, но по-често тези изрязани панталони точно под средата на прасеца ще увеличат областта на бедрата и ще ви накарат да изглеждате по-ниски.

6 цвята дрехи, които озаряват дамите над 50

Желанието да се скрие фигурата

Много жени, които се чувстват неудобно в тялото си, се опитват да прикрият извивките си с обемни дрехи. Но в действителност всичко се оказва точно обратното: прекалено големи халати ще направят фигурата ви да изглежда огромна и изобщо няма да ви ласкаят. Няма нужда да криете нищо - по-добре е да подчертаете предимствата си. Дори ако ви се струва, че талията ви е по-широка, отколкото бихте искали, фокусирайте вниманието върху нея с колан или колан - визуално тези аксесоари ще ви помогнат да очертаете желаната линия и да създадете силует на пясъчен часовник.

Прекомерна стегнатост

Прилепналите дрехи, по един или друг начин, винаги остават сред модните тенденции (дори в ерата, когато на мода бяха спортният стил и прекомерно обемните дрехи). Когато избирате рокля, топ или пола, трябва да сте особено внимателни. Твърде тесните дрехи подчертават всички недостатъци и неправилно подчертават извивките на тялото. По-добре е да вземете нещо с размер по-голямо и да го напаснете, вместо да се опитвате да облечете нещо твърде малко.

Овърсайз + овърсайз

Свободните кройки са на мода в момента и могат да изглеждат особено стилни, когато се съчетаят с правилните дрехи. Широката дреха трябва да се комбинира с вталена, в противен случай има голям риск да изглеждате прекалено големи (освен ако, разбира се, не сте планирали това на първо място). Ако искате да носите овърсайз пуловер, съчетайте го с дънки, панталон или пола с висока талия. Ако искате да блеснете в широки панталони, помислете за вталена горна част или приберете долната част на пуловер или риза, за да подчертаете визуално талията си.

Панталон с принт

Трябва да внимавате с панталони с активни щампи: орнаментите придават обем на фигурата. Ако не е имало такава цел, помислете дали си струва да рискувате и да носите ярки панталони с психеделични шарки или опции с необичайни изображения.

Ако сте от нисичките жени - какви дрехи задължително да носите!

Прекомерно наслояване

Наслояването е техника, която стилистите отдавна използват. Това, разбира се, има много предимства. Първо, помага в преходния метеорологичен период, когато лятото вече е зад гърба ни, но все още е рано за топли дрехи. В допълнение, няколко слоя дрехи изглеждат стилни и актуални. Вярно е, че не трябва да прекалявате и с тази техника. Внимавайте да комбинирате няколко оувърсайз артикула наведнъж – например обемни пуловери с оувърсайз сака или сака с мъжко рамо. Този ансамбъл изглежда модерен, разбира се, но определено ще добави няколко килограма.

Грешен размер сутиен

Въпреки че често се замисляме какво носим върху бельото си, неправилно подбраният сутиен е сигурна стъпка към неща, които не ви стоят правилно. През дрехите ви ще прозират презрамки, които се впиват в кожата ви, а прекалено тесният сутиен ще подчертае всички гънки по тялото ви (дори и да ги няма без бельо). Ето защо, първото нещо, което трябва да направите с настъпването на новия сезон, е да прегледате бельото си и да подходите към избора на сутиен със специална отговорност.

Затворена зона на врата

Водолазките определено са стилен и универсален елемент от гардероба. Вярно, понякога може да изиграе жестока шега и да скъси врата. Ярък пример е Брижит Макрон, която често носи неща, които могат да създадат илюзията за липса на врата. Шията е определена златна среда между главата и тялото, която внася хармония в пропорциите. Прикривайки я, вие правите фигурата си да изглежда по-едра, отколкото е в действителност. Има решение: например въртящи се яки или V-образни деколтета.

Поли с неправилна дължина

Правилната и грешната дължина често зависи не само от тенденциите, но и от вашите лични параметри. Съгласете се, пола малко над глезена визуално ще направи дори модел с височина 180 см по-къс. Ако предпочитате дълги варианти, опитайте midi - те ще бъдат идеалният компромис между желанието да се чувствате комфортно и да не нарушавате пропорциите.

Плетива с лошо качество

Да започнем с факта, че нискокачествените материали като цяло развалят впечатлението от визията. Освен това твърде тънката материя може да подчертае фигурата ви в области, които не искате да привличате вниманието. Изберете по-плътни материали за плътно прилепнали дрехи и ефирни за по-свободни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: одобрение или удобрение?

Как трябва да се снимаме, за да изглеждаме най-добре?

Доказан трик за прогонване на птиците от вашата градина

Готов на всичко: Как див вълк се превръща в питомно кученце, за да получи храна (ВИДЕО)

Нова татуировка: Правила за грижа

Кои дни през юни, според лунния календар, ще бъдат нещастни и кои успешни?

Плодът, който ви предпазва от слънчевите лъчи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 юни /валутен калкулатор/

Защо е забранено да отидете на Змийския остров в Бразилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com