Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прости правила за избор на правилната възглавница за сън

15 май 2024, 17:53 часа

Хората обичат комфорта, както по време на работа, така и по време на почивка. Ето защо съвременните хора мислят за проблема с правилния сън.

Ние внимателно обмисляме пространството на нашата спалня, избираме интериора и аксесоарите.

Вечер, след работа, е толкова хубаво да легнете на дивана и да се отпуснете. Важно е в този момент всичко да е в хармония, всеки детайл.

Имате ли нужда от възглавница за почивка и сън? За повечето хора основният атрибут на съня е възглавницата. Не всеки обаче обича да спи на този аксесоар.

Всичко зависи от вашите предпочитания, навици и здравословно състояние. Дори в едно семейство може да се окаже, че един заспива без възглавница, а друг спи с нея.

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Възглавницата е необходима за тези, които имат здравословни проблеми, страдат от сколиоза, остеохондроза. В този случай възглавницата трябва да бъде избрана индивидуално и е по-добре да изберете ортопедични възглавници.

Ако човек е здрав, тогава той може да изхожда от личните предпочитания и да спи спокойно.

Трябва да се обърне внимание на факта, че именно възглавницата позволява на тялото ни да се отпусне максимално и да заеме правилната позиция.

Човек е толкова анатомично сложен, че в хоризонтално положение главата му трябва да е малко по-високо от тялото и под определен ъгъл. Анатомичните модерни възглавници се адаптират към вашето тяло, независимо в каква позиция почивате.

Освен това, пълнежът на възглавницата играе важна роля. Комфортът пряко зависи от мекотата и твърдостта на пълнителя, както и от неговата течливост или вискозитет.

Някои аксесоари за сън съдържат пълнител, който третира с аромат по време на сън, което също осигурява спокоен сън и е много полезно за здравето.

Възглавниците с растителни пълнежи отговарят за енергията на растителния свят: елда, кедър, хвойна. С тяхна помощ тялото ще се подхрани и възстанови.

Как се пере възглавница – никога не правете това

Пълнежът на възглавниците - овча и камилска вълна, както и компоненти от пера - са идеален вариант за балансиране на енергията на животинското царство.

Съвременните пълнители под формата на микрогранули нивелират и балансират енергията на минералното царство.

Коя възглавница е вашият идеален вариант зависи от вас да решите. Това е въпрос на навик, предпочитание и вашите желания.

Тя може да бъде решена интуитивно, като разгледате продукта, изберете нюанси и шарки, изберете цветова схема, която е приемлива за вас и вземете решение за размера на закупения артикул. Решението може да бъде взето визуално, разчитайки на вашите тактилни усещания.

Всеки избира продукт за себе си, не трябва да разчитате на съвети от приятели.

Трябва да се вслушате в мненията и съветите на професионалистите. Ако ви е трудно да изберете възглавница, дайте предпочитание на специализирани магазини и компетентни консултанти.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес