Британската киноакадемия раздаде статуетките си

7414
Британската киноакадемия раздаде статуетките си

"Арго" на Бен Афлек обра всички възможни отличия, предхождащи „Оскар”-ите (за които има 7 номинации), като последното такова дойде от Британската академия за кино и телевизионно изкуство (БАФТА), съобщава БГНЕС.

Драмата бе издигната за получаване и на главната британска кинонаграда в 7 от 24 конкурсни категории и получи четири награди. Сред тях е и наградата за най-добра режисура, получена в борба с други четирима именити режисьори, докато американецът е дебютант като режисьор в конкурса за наградите на БАФТА.

Иран готви отговор на "Арго"

Иранската киноиндустрия подготвя филм, който ще бъде заснет в отговор на нашумелия хит на режисьора Бен Афлек "Арго". Режисьорът Атаолл...

Най-добър актьор според резултатите от гласуването на 6,5 хиляди членове на БАФТА стана Даниъл Дей-Луис за ролята си на американския президент Линкълн в едноименния филм.

В категорията "Най-добър неанглоезичен филм" победи "Любов". Кинодрамата, описваща разтърсваща семейна история и направена от австриеца Михаил Ханеке има вече "Златна палма" от Кан и "Златен глобус". Изпълнителката на главната роля в този филм – французойката Еманюел Рива, получи наградата на БАФТА за най-добра женска роля.

В категорията "Изгряваща звезда", избирана от зрителите, спечели 23-годишната британка Джуно Темпъл, която има вече близо двадесет забележителни роли. През 2012 година тя се появи на екрана в новата серия от киносагата за Батман "Черният рицар: Възраждане".

Последният филм за приключенията на Джеймс Бонд - "007 Координати: "Скайфол", бе признат за най-добър британски филм за изминалата година.

Китай редактира последния филм за Джеймс Бонд

В Китай по кината излиза версия на филма „007: Координати Скайфол”, която бе подложена на цензура. От филма са премахнати с...

Не можем да пропуснем и култовия режисьор Куентин Тарантино, който се скри на шега зад театралната маска на БАФТА (така изглежда наградата). Той бе отличен за сценария на "Джанго без окови".

Тържественото връчване на наградите на БАФТА вече седма поредна година става в лондонската „Ковънт Гардън". Церемонията се водеше от британския актьор Стивън Фрай.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com