Брошка на прием на британската кралица предизвика расистки скандал

10999
Брошка на прием на британската кралица предизвика расистки скандал
Снимка: Getty Images/Guliver

Запознанството с някого, който е на път да бъде приветстван в семейството е минно поле за потенциално неудобство. И все пак един член на кралското семейство току-що изхвърли книгата с правила, когато се срещна с Меган Маркъл, бъдещата съпруга на принц Хари, на коледна вечеря, организирана от нейно кралско величество Кралицата.

Новосгодената двойка направи своите публични изяви - наскоро разпространиха годежните си снимки, а сега дойде и времето за официални срещи с роднините, едно доста разтърсващо нервите преживяване понякога. Баронеса Мари Кристин от Райбниц (принцеса Майкъл от Кент - титла, придобита от брака й) не помогна особено процедурата да премине гладко, пише Unilad.

Ясно е на коя дата ще се оженят принц Хари и Меган Маркъл

Най-обсъжданото светско събитие на 2018 г. със сигурност ще бъде сватбата на принц Хари с американската актриса Меган Маркъл. Доскоро ...

Принцесата, която е омъжена за братовчед на кралицата, носела бежово палто, черна рокля и брошка, която се превърна в разковничето на един огромен скандал. Самата брошка е част от изкуството "Блaкамоор", което е в центъра на ожесточен дебат в продължение на години, поради начина по който изобразява изобразява чернокожите. Даденото изкуство има тенденция да показва чернокожите в позиции на робство и естетиката не твърде далечно напомня на някои архаични традиции свързани с чернокожите.

От Lainey Gossip разказват за проблематичния произход на брошката: "Има история на този вид бижута... Тези видове произведения изобразяват и фетишизират африканци в подчинени роли. Казано директно, това е бижу, изработено на база идеята и мечтата за робство".

След всичко това една жена, била то и принцеса решава, че това ще е, което ще носи на Коледния обяд на Кралицата, където внукът на кралицата представя своята годеница, която е от две раси на широкия кръг от семейство за първи път.

Дръзката Меган Маркъл отново нарушава кралския протокол

Още щом се заговори за връзката на актрисата Меган Маркъл с британския принц Хари медиите дадоха ясно да разберем, че тя няма да е типи...

Това не е първата расистка проява на принцесата. Преди време, през 2004 година, тя казала на група шумни афроамериканци, вечерящи в ресторант в Ню Йорк, да се "върнат в колониите", съобщава The Guardian.

Не е ясно дали Меган е била обидена от брошката. Въпреки това бижу с толкова противоречива история изглежда прекалено странен избор на аксесоар. Припомняме, че принц Хари даде рядко публично изявление, когато отношенията му с Маркъл, която е и посланик на ООН, станаха обществено достояние и бяха подложени на доста расистки коментари. Тогава той защити Меган и каза, че е разочарован от подобни изказвания.

Очаква се двойката да сключи брак през май идваната година.

Принц Уилям: Дано след годежа Хари да спре да тършува в хладилника ми

Надявам се годежът да накара Хари да стои далеч от хладилника ми и да спре да тършува в него, както правеше през последните години. Та...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com