Дамска чанта с размерите на кристалче сол се продава за над 63 000 долара (СНИМКИ)

2110
Дамска чанта с размерите на кристалче сол се продава за над 63 000 долара (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Миниатюрна дамска чанта с размери само 657 на 222 на 700 микрона (или по-малко от 0,07 см ширина) беше продадена за над 63 000 долара на онлайн търг в сряда.

Едва видима за човешкото око, флуоресцентната жълто-зелена чанта е базирана на популярен дизайн на Louis Vuitton - въпреки че е дело на нюйоркски художествен колектив, а не на самата луксозна марка.

Групата MSCHF, базирана в Бруклин, нарича своето умалено творение "Микроскопична чанта" и твърди, че чантата е достатъчно тясна, за да премине през иглено ухо, и е по-малка от зрънце морска сол.

 

Предметът е изработен с помощта на двуфотонна полимеризация - производствена технология, използвана за 3D отпечатване на микромащабни пластмасови части. Той се продаваше заедно с микроскоп, оборудван с цифров дисплей, през който може да се разглежда торбичката.

Промоционална снимка показва дизайна в по-големи подробности, разкривайки характерния монограм "LV" на Louis Vuitton. Изглежда, че чантата е базирана на чантата OnTheGo на френската марка, която в момента се продава на дребно в пълен размер на цена между 3100 и 4300 долара.

Продажбата беше организирана от „Joopiter“, онлайн аукционна къща, основана от американския музикант, звукозаписен продуцент и дизайнер Фарел Уилямс. Въпреки че в момента Уилямс работи като творчески директор на Louis Vuitton за мъжко облекло, главният творчески директор на MSCHF Кевин Уизнър заяви по-рано пред New York Times, че колективът не е искал разрешение от него или от френската марка да използва логото или дизайна му.

Изберете чантата си според вашия тип тяло

"Фарел обича големи шапки, затова му направихме невероятно малка чанта", каза той пред вестника.

Основан през 2016 г., бе скандално съдена от Nike заради своите "Сатанински обувки" - серия от 666 чифта модифицирани маратонки Nike със сатанински символи и капки истинска човешка кръв. В крайна сметка спорът бе решен извънсъдебно.

Известен с това, че дразни света на изкуството с ексцесиите си - независимо дали продава фалшифицирани рисунки на Анди Уорхол или разрязва картини на Дамян Хърст - колективът обръща внимание и на луксозната мода.

Преди продажбата тази седмица MSCHF отказа да отговори на въпросите на CNN относно създаването на чантата си. Въпреки това в изявление, публикувано заедно с обявата за търга, се посочва, че любовта на модната индустрия към малките чанти ги е "абстрахирала постоянно" до момента, в който аксесоарът е "чисто марково означение".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com