Доказано: Това е най-добрата закуска за сваляне на кръвното

9481
Доказано: Това е най-добрата закуска за сваляне на кръвното
Снимка: iStock/Guliver

Напълно заслужено киселото мляко се счита за най-здравословния млечен продукт. То подобрява храносмилането, премахва мастни натрупвания, насища тялото с полезни витамини и хранителни вещества. Освен това прави косата по-блестяща, а зъбите - по-здрави.

Киселото мляко е изключително полезно заради уникалния си състав. То съдържа витамини А, С, витамини от група В, аминокиселини, калий, калций, магнезий, фосфор, желязо и млечна киселина.

Ето най-лесния начин да се справите с внезапните скокове на кръвното

За да престанат скоковете на кръвното да ви причиняват много проблеми и да бъдат източник на страхове, винаги трябва да поддържате тяло...

В различните кисели млека на пазара съдържанието на мазнини варира, но обикновено то е около 60-70 kcal на 100 гр. Домашното кисело мляко е по-хранително - 150-200 kcal на 100 гр.

Неочаквано откритие на учените за киселото мляко

Наскоро учени от Австралия и САЩ установиха, че натуралното кисело мляко може да помогне за понижаване на кръвното налягане при хипертония, пише електронното издание kubnews.ru. Но за да постигнете този терапевтичен ефект, то трябва да се консумира ежедневно. И е най-добре консумацията му да се осъществява на закуска.

Изследователи от Университета на Южна Австралия, заедно с колеги от Университета в Мейн, проучиха връзката между консумацията на кисело мляко, кръвното налягане и рисковите фактори за сърдечно-съдови заболявания. Те са анализирали медицинските досиета на 915 възрастни, които са участвали в научен експеримент за заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, включително хипертония.

Авторите на изследването стигат до извода, че кисело мляко може да помогне за подобряване на благосъстоянието на хората с високо кръвно налягане. 

Сокът от този вкусен плод смъква кръвното

Ново изследване, публикувано в European Journal of Nutrition установи, че сокът от един от най-вкусните плодове помага за нормализиране...

Същевременно при тези, които редовно го консумират, показателите са били със 7 пункта по-ниски, отколкото при тези, които не го консумират (при норма 120/80).

Д-р Александра Уейд коментира, че млечните продукти, особено киселото мляко, могат да понижат кръвното налягане. Това се дължи на факта, че те съдържат редица микроелементи, включително калций, магнезий и калий, които участват в регулирането на кръвното налягане.

Но по-специално киселото мляко съдържа бактерии, които насърчават производството на протеин. Те от своя страна влияят на кръвното налягане, обясни специалистът.

Важно: Статията е с информативен характер и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар или със специалист по здравословно хранене, както и да отмени назначеното лечение!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com