Допускате ТЕЗИ грешки и не отслабвате въпреки здравословния режим

3907
Допускате ТЕЗИ грешки и не отслабвате въпреки здравословния режим
Снимка: iStock/Guliver

Отслабването не е никак лесно, изискват се воля и търпение, както и научаване на основните правила на здравословното хранене. Много хора остават разочаровани, когато след месеци гладуване и спазване на строги режими, отново възврънат килограмите си. Други пък уж правят всичко както трябва, но не свалят и един килограм. И при двата случая се допускат грешки, които обаче може да не бъдат толкова лесно забележими от едни новаци в здравословното хранене. Нека видим кои са най-често допусканите такива:

Не се храните изцяло здравословно

Подлъгвате се от маркетинговите трикове и закупувате продукти, които са уж здравословни, но съдържат голямо количество калории. Вглеждайте се внимателно в етикетите и хранителната стойност на продуктите, защото ако се храните само с такива, няма как да очаквате желаните резултати.

Не снабдявате организма си с истински нужните хранителни вещества

Веществата, които са нужни на организма ви, са протеини, фибри, въглехидрати и полезни мазнини. Набавяйте си тях от хранителните продукти, които избирате, и се ограничавайте от такива, богати на нишесте, овкусители, консерванти и други подобрители. Те ни снабдяват с празни калории - нямат никакви ползи за организма ни, а само повишават нашите килограми. Основните хранителни вещества ни снабдяват с всичко необходимо и ни задържат сити много по-дълго време.

10 опасни симптома, които издават, че спазвате неподходящата диета

Проблемът може да не се крие в храната

Освен храненето, за да отслабнете трябва да гледате цялата картинка - сън, физическа активност, стрес, хормони. Те също могат да са от огромно значение за теглото ни и да не ни позволяват да отслабнем, тъй като има наличие на проблем. 
Възможно е в тялото ви да има и възпаление, за което не предполагате. Те не са съпроводени с болка, но се разрастват или усложняват при набавянето на захари, алкохол, рафинирани и киселинни храни. Тялото ни не може да усвои пълноценно тези вещества и това рефлектира върху функциите му.

Кои храни ще ни помогнат да отслабнем?

Има някои храни, които са познати именно с качеството си да помагат при свалянето на излишни килограми. Те стимулират забързването на организма. Такива са например лютите подправки, солите - магнезий, калий и др.; здравословни мазнини - риба, авокадо и др.; пресни плодове и зеленчуци. 
Всички тези храни са богати на необходимите ни витамини и минерали, антиоксиданти и други полезни вещества, които поддържат имунитета ни силен. Те също така спомагат за поддържане баланс при кръвната захар, холестерола, засищат ни за по-дълго време, снабдяват ни с енергия и стимулират храносмилането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com