Дълготрайно червило и още 5 козметични продукта, които развалят кожата и състаряват

641
Дълготрайно червило и още 5 козметични продукта, които развалят кожата и състаряват
Снимка: iStock

Ако решите да актуализирате чантата си с грим за новогодишните празници, експерт е съставил списък с козметика, за която не трябва да харчите пари: кожата ви няма да ви благодари.

Самата съвременна декоративна козметика е най-вече безвредна за кожата, тъй като не се абсорбира, ако се нанесе върху специални основи. Има обаче някои декоративни козметични продукти и продукти за грижа, които все пак могат да имат изключително негативен ефект върху кожата и да причинят преждевременна поява на бръчки.

Тайните на грима: 4 грешки, които трябва да избягвате

BB и CC кремове

Трябва да обърнете голямо внимание на BB и CC кремове, които съдържат компоненти за тонус и грижа. Такива продукти се абсорбират дълбоко в кожата заедно с цвета. Това е първият минус. Вторият им недостатък е, че няма да осигурят пълна грижа за вашата кожа. Затова е необходимо да се прави ежедневна лека грижа под формата на тоник, серум и крем за тези продукти, в противен случай преждевременното стареене на кожата е гарантирано.

Спирала за очи

Късметлийки с гъсти черни мигли. Останалите не са спасени от спиралата. Но лекарят не препоръчва да я използвате ежедневно.

Спиралата ще изсуши миглите ви, особено водоустойчивите. Що се отнася до спиралата за дълготрайна грижа, това е измислица. Спиралата с подхранващи съставки, като масла, винаги се размазва, не осигурява обем и не издържа дълго на миглите.

Водоустойчива козметика

Дълготрайните сенки за очи и оцветители, неизмиващи се матови червила и оцветители за устни причиняват прекомерна сухота на кожата.

Образуват се бръчки, тъй като тези участъци от кожата са много деликатни, бързо изсъхват и се стягат, особено когато върху тях се нанасят водоустойчиви продукти върху „основа“ или на няколко слоя“, казва лекарят. 

Знаете ли какви са ползите от грима за кожата?

Третиноинови продукти

Отскоро можете да видите третиноин под формата на крем за лице за свободна продажба на пазарите.

Това вещество е няколко десетки пъти по-мощно от ретиноидите, които обикновено се съдържат в козметиката, и има много повече противопоказания, поради което е забранено за употреба в козметиката.

Третиноин трябва да се купува само в аптеките и да се използва изключително по лекарско предписание. Това средство се използва за лечение на лишеи, но не и за бръчки по лицето, по съвет на блогъри.

Препълнени продукти

Някои азиатски продукти за лице са буквално пълни с чудотворни съставки, като се започне с корен от червен женшен, комбиниран с ретинол, киселини, въглен, екстракт от охлюви, синтетична змийска отрова и т.н.

Тези огромни състави не са факт, от който нашата кожа изобщо се нуждае. Те просто я изгарят. Кожата сърби и изгаря, кожните заболявания се влошават. Всички тези процеси изобщо не могат да се нарекат обновяване на кожата. Това е травма. Но дори едно просто лекарство може да навреди, ако се прилага без мярка върху лицето.

Количеството грижа за лицето не е равно на качество. След такива манипулации лицето ви може да се покрие с акне. Кожата може да страда много от изобилието на киселини и ретинол едновременно, предупреждава дерматолог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com