Единственото нещо, което трябва да добавите към кафето, за да засилите метаболизма си

3905
Единственото нещо, което трябва да добавите към кафето, за да засилите метаболизма си
Снимка: iStock

Някои храни имат свойството да забързват метаболизма и следователно да имат отношение към лесното сваляне на килограми. Така например, ако искате да свалите няколко килограма, то кафето е ароматната напитка, която определено ще ви помогне. Добавете и физически тренировки и няма да ви се налага да следите калории, а ще си позволите каквото пожелаете.

С какво е полезно кафето с канела?

Кафето е полезно за метаболизма и става още по-добра бомба за отслабване с канела. Тя не само подобрява вкусовите му качества, но и помага за по-доброто усвояване. Мляното кафе в комбинация с канела има по-мек ефект върху организма в сравнение с традиционната напитка. Отличава се с по-богат и наситен вкус.

Ако сте решили да отслабвате с канела и кафе, то не трябва да добавяте към него нищо – захар, сметана или мляко. В този случай една чаша от 100 мл кафе съдържа само 2 калории. За сравнение едно разтворимо кафе съдържа около 7 калории.

Пиейки по 2-3 чаши кафе с канела това ще оптимизира метаболитните ви процеси, което ви помага при свалянето на излишни килограми. Не бива обаче да прекалявате, защото може да се получи обратният ефект и да стане вредно за организма ви.

Три чаши кафе на ден ще ви гарантират...

Свойства на кафето

Преди се смяташе, че кафето е вредно и води до повишаване на кръвното налягане. Да, това е така, но само когато се пие рядко и организмът не е свикнал. Когато се пие редовно, има редица ползи за организма – намалява риска от диабет, повишава чувствителността към инсулин, ускорява метаболизма. Пристрастяването се случва, когато пиете по 700-800 мл на ден.

Кофеинът участва в захарния метаболизъм и в пълното разграждане на глюкозата, предотвратявайки утаяването на мазнините в областта на корема. Канелата действа по интензивно и помага на тялото да се отърве от излишните мазнини.

Свойства на канелата и кафето

Комбинацията от двете потиска глада, нормализира кръвната захар, пречиства организма от токсини. Метаболизмът се забързва, производството на стомашни сокове и перисталтиката също. Може да има дори лек слабителен ефект. Като цяло идеята на тази комбинация е да прочисти организма. Ефектът на отслабването е следствие от това прочистване.

По този начин ще можете да отслабвате без да правите изтощителни тренировки. Да, хубаво е да тренирате, но ако нямате тази възможност, то можете спокойно да пиете само кафе с канела. Не прекалявайте обаче, за да не предозирате и да спре да ви действа самото кафе. И не забравяйте – добавяйте нищо към кафето освен канелата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com