Енергийно ефективно почистване: Миенето на пода може да внесе хармония в дома ви

2419
Енергийно ефективно почистване: Миенето на пода може да внесе хармония в дома ви
Снимка: iStock/Guliver

Почистването е повече от просто подреждане. Това е процес, който помага за зареждане на целия дом и всички хора, които са в него с правилната положителна енергия. Експертите разказаха как да измиете подовете правилно, за да внесете хармония в къщата.

Най-важното при всяко почистване е измиването на подовете, тъй като най-голямо количество неблагоприятна тъмна енергия се натрупва на долния етаж на къщата. Струва си да се обърне най-голямо внимание на този аспект при възстановяване на реда.

Правило номер едно: Бъдете позитивни

Доста често почистваме по график, така че нямаме особен ентусиазъм, но доста често хората изобщо не искат да чистят или мразят да го правят. Поради тази причина те почистват къщата от мръсотия по пода и по рафтовете, но не призовават положителната Чи енергия в къщата. Вместо това те разпространяват енергията на негативността. Отрицателните течения изпълват пространството, което кара хората да се чувстват по-зле в дома си.

По-добре е да миете подовете веднъж месечно, но в добро настроение, отколкото да го правите всяка седмица, принуждавайки се да вземете моп или парцал в ръцете си.

6 метода да възвърнете позитивната ЕНЕРГИЯ у дома

Второ правило: Използвайте сол

Когато миете подове, можете да добавите малко сол към водата. Това магическо вещество ще помогне за почистване на къщата от отрицателна енергия, особено ако тя присъства от дълго време и не си отива.

Солта е универсалният магически елемент на всяко мокро почистване. Ако наскоро в къщата ви е имало неканени гости или неприятни хора, солта ще ви помогне да помете лошата енергия след тях.

Правило #3: Измийте подовете в правилния ред

Преместете се от далечния ъгъл на стаята към изхода. Измийте подовете във всички стаи, които водят до общ коридор. След това измийте самото антрето, като започнете отново от далечния ъгъл, така че цялата мръсотия да бъде избутана до изхода. След това съберете мръсотията на едно място при входната врата, отстранете я, избършете това място. По този начин можете значително да подобрите процеса на почистване на къщата от застояла отрицателна енергия.

Ако нарушите този ред или направите обратното, ще провокирате появата на нови проблеми или почистването ви няма да има никаква полза, освен визуална.

Ритуал със сол и оцет премахва негативната енергия у дома

Четвърто правило: Почиствайте сутрин

Това е важно, защото вечер искате да си починете и да се отпуснете, а не да вършите домакинска работа. Ако направите всичко предварително, тогава енергийните потоци ще имат време да се установят до момента, в който всички се върнат от работа.

Според наблюденията почистването след 17-18 часа може да доведе до неспокоен сън.

Последно правило: Изберете правилните дни

Много е хубаво, когато хората чистят в събота, четвъртък или вторник. Тези дни миенето на подове ще бъде най-ефективно и приятно.

В никакъв случай не почиствайте в петък, 13-ти, защото измиването на подовете в този ден може да доведе до факта, че „измивате“ целия късмет и положителна енергия от къщата. Освен това не мийте подовете на рождения си ден, на първия ден от годината, на първия ден от всеки нов сезон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com