Ето как да се отървем от мравките веднъж и завинаги – само с този лесен разтвор

5670
Ето как да се отървем от мравките веднъж и завинаги – само с този лесен разтвор
Снимка: iStock/Guliver

Мравките, макар да са полезни в природата, са изключително неприятни в дома ви. Ако кухнята ви е окупирана от мравки, които в редичка се стремят към храната ви, време е да помислите как да се отървете от тях и как да ги държите далеч от жилището си. На пазара са налични стотици препарати, но те съдържат химия и могат да бъдат както вредни при вдишване, така и да предизвикат алергична реакция. Ето защо много домакини трескаво търсят домашни методи за справяне с мравките. Изправени пред въпроса как да се отървем от мравките в дома си, те избират методи със съставки от… кухнята. Домашните средства за борба с неприятелите в жилището ви могат да бъдат не по-малко ефективни от химията. Единствено следва да знаете как да ги приготвите, използвате и как да извършвате профилактика, за да не стане отново жилището ви обект на мравешка инвазия, след като веднъж сте се освободили от тях. А вероятно има и съставки, които забъркани заедно се справят и с двете задачи – унищожават наличните мравки и държат другите далеч от стаите ви? Да видим.

Сладкарската подправка, която УБИВА мравките

Как да се отървем от мравките веднъж и завинаги с лесен за приготвяне разтвор?

Домашно забърканият разтвор за борба с мравките, който ви предлагаме, не само ще унищожи нашествениците, но и е отлично средство за профилактика за домакините, чудещите си как да се отървем от мравките не само сега, но веднъж завинаги. Необходими са ви само натриев борат, вода и захар. Водата ще помогне за забъркването, а захарта ще превърне разтвора в сладко изкушение, на което мравките няма да могат да устоят. Опитали веднъж от него обаче, те умират, защото така им действа натриевият борат – естествен минерал, притежаващ висока ефективност за борба с нашествениците в дома ви. Съставките следва да бъдат в равни части, а готовият разтвор да се постави на местата, на които забелязвате мравките. Този метод ще убие цялата колония за приблизително 2 дни, тъй като работните мравки ще върнат течността обратно в гнездото, където разтворът ще унищожи и другите мравки и ще защити дома ви от тях веднъж завинаги. Внимание: макар да е естествен минерал натриевият борат следва да се държи далеч от деца, животни и храна, сложете и предпазни ръкавици.

Други естествени методи за борба с нашествениците, даващи отговор на въпроса как да се отървем от мравките веднъж и завинаги

Ако търсите решение, което е напълно естествено, безопасно за децата и домашните ви любимци, спрете се на етерични масла. Те ще отблъснат мравките и ще ги държат далеч от дома ви, тъй като мравките са чувствителни към силните миризми и са отблъснати от тях. Имайте предвид обаче, че този метод изисква повече време, че той изгонва мравките, но обикновено не ги убива и че е възможно единични да се върнат обратно.

Поставете няколко листа от тази подправка и МРАВКИТЕ ще изчезнат

Кой са най-подходящите етерични масла за борба с мравките?

1.       Канела

Проучване от 2014 г. показа, че във високи концентрации етеричното масло от канела може да отблъсне и убие мравките. Не разчитайте обаче, че пакетът с канела в шкафа ви ще свърши същата работа. Просто мравките ще отбягват конкретния шкаф. Нужно е ароматът на това масло да е навсякъде, за да се справите ефективно с проблема как да се отървем от мравките веднъж и завинаги.

2.       Масло от карамфил

Това също е подправка, като етеричното масло има почти 90% ефективност. Това се дължи на инсектицидните свойства на съединение, извлечено от карамфила.

3.       Мента

Доказано е, че ментата може да убие до 100% от мравките, изложени на нея, и да защити дома ви от нова инвазия.

4.       Кедър

Изследване, проведено през 2014 г., доказва ефективността на кедровото масло не само при борба с мравките, но и за предпазване от кърлежи.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com