Ето как носенето на много грим на работа може да попречи на прогреса ви

2448
Ето как носенето на много грим на работа може да попречи на прогреса ви
Снимка: iStock/Guliver

Ново изследване, проведено от екип от психолози от университета Абертей, доведе до открития, които се противопоставя на това, което обществото казва на жените навсякъде - как носенето на грим е нещо, което всички те трябва да направят, ако искат да бъдат взети на сериозно и да бъдат възприемани като лидери на работа.

Това проучване установява, че „количеството грим, което жената носи, може да има отрицателно въздействие върху възприятията за нейните лидерски способности“. Според информация, публикувана на уебсайта на университета, екипът от изследователи е помолил участниците да направят оценка на „поредица от изображения на една и съща жена без козметика и с грим, нанесен за  "социална вечер “. Използван е компютърен софтуер за манипулиране на лицата и количеството грим също е манипулирано в изображенията. 

„Всеки участник изпълни задача за възприемане на лица, където оцени шестнадесет лицеви двойки, като посочи колко по-добре лидер смята, че избраното от тях лице е сравнено с другото лице.“ При прегледа на отговорите на участниците, "Беше установено, че както мъжете, така и жените оценяват жените по-негативно като лидер, ако изображението предполага, че тя носи много грим." Д-р Кристофър Уоткинс, който ръководи проучването, допълни, че жените, които носят грим, се считат за по-несериозни и "неблагонадеждни" от жените, които носят по-малко или никакъв грим. „Това изследване проследява предишна работа в тази област, което предполага, че носенето на грим подобрява доминиращата външност на жената", каза той. „Докато предишните открития показват, че сме склонни да проявяваме известна почит към жена с добре изглеждащо лице, нашата ново изследване предполага, че гримът не засилва господството на жената, като се възползва от това как я оценяваме като лидерска роля. "

По този начин тези нови данни доказват един факт, който всички трябва да видим като очевиден:

За жените-лидери на работното място няма нищо, което някоя от тях може да направи, което някога да бъде универсално възприемано като „правилно“, когато става въпрос за приемане, доверие и уважение от вашите колеги, независимо от пола и позицията им на власт. Защото тук е нещото - предишни проучвания показват, че носенето на грим в професионална обстановка „увеличава възприятията на хората за симпатичността на жената“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...