Ето защо яйцата са една от най-полезните храни

6940
Ето защо яйцата са една от най-полезните храни
Снимка: tamanna_rumee / Pixabay

Ежедневната човешка диета е трудно да си представим без яйца. Той е евтин, достъпен, вкусен и лесен за приготвяне. Най-често яйцата се използват за закуска, но се добавят и към различни ястия и сосове. Те най-често се приемат за предизвикващи висок холестерол в кръвта. Често забряваме, че ако прекаляваме с тяхната употреба, това може да ни навреди, но реално ядем и други вредни храни, които биха били по-опасни от яйцата за повишаване на холестерола.

Истината е, че най-добри източници на протеини се явяват именно яйцата. Много хранителни вещества, важни за правилното функциониране на организма се съдържат в тях. Също така дават чувство за ситост за дълго време и да се сдобиете с елементи, които не се съдържат в големи количества в други храни, но не бива и да прекаляваме с консумацията им, за да не трупаме ненужни килограми.

6 причини да ядем яйца всеки ден

Пилешките яйца съдържат куп хранителни вещества, необходими за организма. Ежедневната им консумация носи много ползи за здравето. И ак...

Какви са основните ползи от яйцата?

Пилешките яйца са една от най-хранителните храни на планетата. Според проучване на Тексаския университет (САЩ), яйцата предизвикват чувство на ситост, така че човек консумира по-малко калории. Този продукт има най-балансираната комбинация от витамини, микроелементи и хранителни вещества, необходими на организма. Освен това са лесно смилаеми с високо съдържание на протеини и практически без въглехидрати. Те бързо засищат и дълго време не ви позволяват да чувствате глад. Яйцата често се включват в диетите за отслабване.

Яйцата действат за здрав мозък и нервна система

В яйцата се съдържа много холин, който действа за възстановяване на мускулите и нервната система, подобрявайки функциите на мозъка, паметта и концентрацията. Важно е да приемате холин, по време на вашата бременност, за да може плодът да се развива правилно. Витамън Б 12 също е много важен за еретроцитите в кръвта и тяхното образуване. Той  действа поддържащо на нервните функции в мозъка.

Яйцата помагат при желание за отслабване

Защо жълтъците са толкова полезни?

Когато става въпрос за храна, често ни казват какво да ядем и какво не. Било то консумация на храна след 22 часа, консумация на плодове...

Яйцата са много добри при отслабване  и желание за загуба на тегло. Богати са на много минерали и витамини, също и протеини, които поддържат организма сит. В същото време предпазва тялото от опасните въглехидрати. Мазнините, съдържащи се в яйцата са много по-полезни от тези в месото.

Намаляване на риска от заболявания

Яйцата съдържат каротиноидите – лутеин и зеакситин, които са от голямо значение за поддържането на добро зрение.

По-голяма здравина на костната маса

Яйцата съдържат и много калции, както и витамин Д, който доста рядко се набавя от храна, така че това ще спомогне да се увеличи костната ви маса и ставите ви да бъдат здрави.

Защо е важно да ядете яйца и масло за закуска

Тези идеални храни за закуска са от съществено значение за поддържане на здравето и осигуряване на енергия за тялото. Добрият ден вина...

Колко яйца можете да ядете на ден? И какви са основните рискове?

Ако човек не спортува, тогава може да яде от две до три яйца на ден. Важно е да разберете какво е нивото на холестерола в човек. Ако се увеличи, тогава в този случай трябва да ограничите броя на жълтъците за консумация. И като цяло не яжте повече от три парчета на ден, но най-добре е да се ограничите до едно яйце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com