Ето защо вече да не ядете хляб

20329
Ето защо вече да не ядете хляб
Снимка: iStock/Guliver

Щом се замислите за здравословното хранене, първото нещо, което ви идва на ум, е да изключите или строго да ограничите хляба. Наистина ли той е главният враг за здравото тяло?

Причина # 1: Безполезен продукт

С тези трикове ХЛЯБЪТ ще е винаги ПРЕСЕН

Всички обичаме вкусния ръчно приготвен хляб, но неговата трайност често е кратка. Ето някои тайни, които ще ви позволят да се наслаждав...

Първоначално пшеничното зърно е богато на витамини. Но всички полезни вещества в процеса на преработка на зърното и превръщането му в брашно просто изчезват. Бялото брашно от най-висок клас запазва само около 30% хранителни вещества, които след 2 седмици престават да бъдат активни. Какъв е срокът на годност на брашното? 12 месеца. Любимият хляб на всички се прави от него, който всъщност се прави от безполезен бял прах, наречен първокласно брашно.

Причина # 2: Токсичност

В съвременния свят пшеницата се отглежда в огромни мащаби. За да стане повече и по-бързо, той се поръсва с пестициди, а за да се отърве от гризачи и гъбички, се обработва с различни химични съединения. Но основното чака по-нататък. За да направят брашното бяло, производителите използват същите вещества за избелването му, както и за измиване: бензоил пероксид, натриев и калциев пиросулфати, хлорен диоксид. Винаги трябва да изяснявате от какъв вид брашно се прави хлябът: рафинирано или био. Рафиниран върви по целия начин, описан по-горе.

Причина # 3: Храносмилателни проблеми

7 храни, които ядем с месо, а не трябва

Месото е трудносмилаема храна. Но това не означава, че трябва да се откажем от него. Факт е, че в него се съдържа голямо количество жел...

Отново глутенът е „виновен“: той нарушава целостта на клетките в червата и следователно човек получава редица проблеми с храносмилателната система. Пълнозърнестият хляб съдържа много важен елемент за човешкия организъм - фибрите. А в продуктите, произведени от първокласно брашно, практически липсва. Само 5-6 филийки пълнозърнест хляб на ден ви осигуряват дневния прием на фибри. Ако искате да получите тази норма от зеленчуци и плодове, ще трябва да изядете 14 ябълки, или 21 моркови, или 25 домата, или 2,3 кг краставици.

Причина # 4: Преждевременно стареене

Както вече разбрахте, целият състав на хляба буквално крещи, че това е продукт, лишен от хранителни вещества. Телата ни не могат да поддържат свежест и младост, когато получават храна, в която липсват основни витамини. Така че любителите на брашното обикновено изглеждат по-възрастни от възрастта си.

Причина # 5: Пристрастяване

Как да ядем правилно хляб без да напълняваме?

Почти всички диети отхвърлят консумацията на бързи въглехидрати. Тази категория продукти включва и хляб, без който много хора не могат ...

Човек може лесно да се пристрасти към хляба като наркотик. Брашното дава зашеметяващо отделяне на захар в кръвта и в резултат на това освобождаването на хормона инсулин. Яли сте само едно парче нишестени храни и нивото на захарта ви се е повишило бързо, но след това е паднало също толкова бързо - и сега вече се чувствате мудни и искате отново да ядете бързи въглехидрати, за да почувствате прилив на жизненост. Такива скокове в нивата на кръвната захар дори могат да доведат до диабет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как най-лесно да успокоим стомаха на кучето?

Какво може да каже любимият ви чай за вас и вашия характер?

Защо пиенето на алкохол на гладно е опасно за нас?

Как дафинов лист може да ви помогне за мечтаното отслабване?

Каква е разликата между светкавици и гръмотевици и от какво се получават гръмотевиците?

Като Анджелина Джоли: Какъв гардероб да изберат момичетата с широки рамене?

Как да се справим със сърбежа от многото ухапвания от комари?

Най-разтърсващото стихотворение на Дора Габе

Любовен съвет за всяка зодия за 29 май 2024

Таро хороскоп за 29 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com