Гардеробът постоянно мирише неприятно - ето начин да оправите това

16437
Гардеробът постоянно мирише неприятно - ето начин да оправите това
Снимка: iStock/Guliver

Гардеробът е любимата мебел на много дами и много практичен, тъй като съхранява всичките ни дрехи. Понякога обаче в него може да се появи неприятна миризма. Има случаи, в които може да се преборите с нея с ароматен сапун и торбичка, но ако миризмата е от влага, тя ще попие в дрехите и няма да успеете да се отървете от нея толкова лесно. Какво да направите? Първата стъпка е да се преборите с мухъла. Щом го отстраните, се заемете и с дрехите.

Махнете всички дрехи от гардероба. Може да използвате момента, за да разчистите дрехите си и да изхвърлите всичко непотребно. Онези, които оставяте, изперете в пералнята. Ако мирисът на мухъл не изчезне, изперете още веднъж в прах и омекотител.

Ако има предмети или аксесоари, които също имат неприятна миризма, но не можете да изперете, приложете следния трик. Напълнете кофа или леген с вода с чиста вода. Сипете вътре малко количество изопропилов спирт. Сложете си ръкавици и напоете памучна кърпа с водата. С нея почистете всички предмети с неприятна миризма. Важно е да внимавате да не повредите покритието на аксесоарите, ето защо може да тествате върху малка повърхност от тях. Ако всичко е наред, почистете. В случай че нямате такъв спирт под ръка, може да почистите по същия начин с разтвор от 5 л вода и 1 ч.ч. прах за пране. След това подсушете аксесоарите и оставете да изсъхнат напълно. Миризмата няма да бъде там.

Време е да почистите и гардероба, защото въпреки премахнатия мухъл, миризмата му все още ще бъде там. Направете си разтвор от 4.5 л вода и ¼ ч.ч. белина. С подходяща кърпа почистете гардероба, като пак се уверите, че няма да го повредите, тествайки на малка повърхност. В случай че забележите обезцветяване, не продължавайте почистването. Може да пробвате със специален препарат за мебели от магазина. Важно е да почистите гардероба отвън и отвътре.

Огледайте много добре за остатъци то влагата след половин час съхнене на гардероба. Ако има такива, отново почистете. Махнете чекмеджетата и ги почистете отделно. Задължително оставете вратите на гардероба отворени, за да изсъхне напълно. Когато това стане и се убедите, че лошата миризма си е отишла, върнете чекмеджетата и грижливо подредете дрехите си в гардероба. За да не се появи отново влага, ползвайте влагоабсорбатор за гардероб. Такъв ще откриете в магазините. Може да се допитате до познати, които са имали този проблем или директно да попитате в магазина, за да ви препоръчат най-добрия продукт за борба с влагата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com