Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готов на всичко: Как див вълк се превръща в питомно кученце, за да получи храна (ВИДЕО)

11 юни 2024, 09:33 часа

Казват, че съвременните домашни любимци са преминали много дълъг път от живота в дивата природа до пребиваването единствено и само в домашна среда. В най-голяма степен това важи за кучетата, които бързо и лесно се учат на дисциплина и ред, като в замяна получават храна, играчки и подслон. Най-грубо казано - готови са на всичко, за да имат любовта на човека. При котките не е точно така, тъй като много от тях просто обитават дома на човека, но живеят по собствени правила.

Да, но май теорията, че кучетата, се държат като кучета, а не като диви бесни вълци заради хората, явно не е съвсем точна. За доказателство можем да приемем едно видео, което показва много интересна интеракция между вълк и мечка.

Още: Градските приключения завършиха с трясък: Мечка падна от дърво в САЩ, но оцеля (ВИДЕО и СНИМКИ)

Готов на всичко за храна

Мечката гризли си хапва от нещо, което преди е било живо, а около нея се навъртат два вълка. Единият се приближава, но веднага бива изгонен от мечката. Вторият осъзнава, че трябва да подходи по различен начин... и изведнъж се превръща в игриво пале, което маха с опашка и се "закача" с мечока, за да спечели благоволението му. Дали все пак вълкът успява да се добере до храната? Гледайте видеото и ще разберете:

Още: Тези кучета могат да вземат страха на всеки вълк

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес