Храните, богати на витамин С, които да включите в менюто си

5109
Храните, богати на витамин С, които да включите в менюто си
Снимка: Pexels

Витамин С е основен витамин, необходим на тялото за различни функции. Неговото наличие в организма е още по-важно когато сезоните се сменят и вирусите върлуват, когато поддържането на здраво тяло и повишаването на имунитета е необходимост!

Функциите на витамин С в нашето тяло са многобройни – от засилване на имунната система до функциониране като отличен антиоксидант, от подпомагане на синтеза на колаген до увеличаване на усвояването на желязо в тялото, този витамин ни помага значително да водим здравословен живот без болести. Ето някои храни, които хората могат да включат в ежедневната си диета, за да увеличат своя прием на витамин С!

Направете това и витамин С ще се запази в храната

Витамин С, известен още като аскорбинова киселина, е водоразтворимо вещество. Той е нестабилно съединение, склонно към разграждане при ...

Цитрусови плодове

Цитрусите, сред които портокали, лимони, грейпфрут и помело, са чудесен и вкусен начин да си набавите голямо количество витамин С. Всеки от тези плодове е известен с повишеното количество от ценния витамин.

Гуава

Често подценявана, вкусната гуава съдържа достатъчно витамин С, за да отговори на нашите изисквания. Само 100 г гуава имат силата да удвоят усвояването на желязо от храната. Крайно време е да обърнем на този „чуден плод“ цялото внимание, което заслужава – така че не забравяйте да се запасите с гуава при следващото си посещение на пазара!

Папая

Този симптом с кожата издава дефицит на витамин С

Човешкото тяло не може да произвежда витамин С в големи количества, така че всички ние трябва да си го набавяме редовно чрез храната. О...

Още един плод, съдържащ голямо количество витамин С и дори витамин А – папаята съдържа 64 mg витамин С само в 100 g. Само една чаша папая може лесно да задоволи ежедневните ни нужди в допълнение към борбата с възпалението.

Кълнове

Друг източник на витамин С, който по-малко се обсъжда, е покълналата леща. Докато нормалните варива и лещата не са много големи източници, покълването може значително да увеличи съдържанието на хранителни вещества - особено витамин С и количествата антиоксиданти в тях. Следователно, включете ги във вашите салати.

Киви

Кивито е плод, също известен с високото съдържание на витамин С.  В 100 грама киви откриваме завидните 92,7мг витамин С, което прави кивито един от най-подходящите плодове, който да консумирате, ако искате да подобрите имунната си система. Добавете го в плодови салати, смутита и сокове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com