Храните, които могат да ни направят по-високи

1549
Храните, които могат да ни направят по-високи
Снимка: iStock/Guliver

Високите хора имат много по-добри перспективи за живот в сравнение с хората с по-нисък ръст. Тази функция им дава допълнителни предимства - например по време на интервю или докато търсят партньор в живота в сайт за запознанства.

Добре е да знаем кои хранителни продукти са най-ефективни за увеличаване на нашия растеж. На децата (често ненужно) се дават всякакви здравословни напитки и протеини, които трябва да им осигурят допълнителни няколко сантиметра. Дори възрастните (до определена възраст) все още могат леко да увеличат височината си. Те обаче трябва редовно да консумират храни, които подпомагат този процес.

Ето някои от най-важните храни:

Мляко

Трябва да се помни, че процесът на растеж на нашето тяло трябва да започне с костите. Те се развиват, само когато в тялото има достатъчно количество калций. Тази съставка е изключително полезна за развитието на костите и за увеличаване на тяхната здравина. Негов изключително богат източник е млякото. Струва си да изпиете поне една чаша от него преди лягане. Това ще ви помогне да спечелите още няколко допълнителни сантиметра.

Това са 7 – те най-полезни храни в света. Изненадващо, но ФАКТ!

Спанак

Много хора не включват зелени зеленчуци в ежедневната си диета. Това е грешка, която може да доведе до различни здравословни проблеми. Спанакът осигурява на тялото ни желязо и калций – основни хранителни вещества за здравословен растеж. И децата, и възрастните трябва да ядат продукти, богати на тези съединения, колкото е възможно по-често.

Соя

Ако сте вегетарианец, соята е идеалният начин да осигурите на тялото си протеините, от които се нуждае, което ще допринесе за растежа на костите и мускулите в дългосрочен план. Има много ястия, към които лесно можете да добавите малко соя. Зеленчуците и подправките значително подобряват вкуса на семената му.

Яйца

Преди десетина години лекарите препоръчаха всеки ден да се ядат яйца – и за децата, и за хората на средна възраст. Днес обаче много малко хора спазват тези препоръки. Ако наистина искате да се грижите за ръста си, яжте поне по едно яйце на всеки 2-3 дни. Това е прост, лесно смилаем начин за въвеждане на голямо количество протеин в тялото ни.

7 полезни храни, които може да са опасни

Броколи

Хората, които включват броколи в диетата си, често не са наясно с неговите невероятни свойства. Те са богат източник на витамини и фибри, които подпомагат правилното функциониране на цялото тяло. Витамин С, съдържащ се в броколите, е изключително ефективен срещу различни видове кожни инфекции и спомага за премахването на токсините от тялото. Той също така стимулира нашите хормони на растежа, като ги кара да работят интензивно.

Грах

Грахът е често срещана съставка в много зеленчукови ястия, което им придава техния отличителен вкус. Често обаче забравяме за неговите полезни за здравето свойства. Този зеленчук има много висока хранителна стойност и трябва да се яде редовно от подрастващи деца. Включването на граха в ежедневната ви диета значително ще подпомогне процеса на растеж на цялото тяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Двата вълка, които живеят в нас - много мъдра притча

Най-разтърсващото стихотворение на Пейо Яворов

Любовен съвет за всяка зодия за 21

Таро хороскоп за 21 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com