Храните, които ще направят косата ни по-здрава и лъскава

3871
Храните, които ще направят косата ни по-здрава и лъскава
Снимка: iStock/Guliver

Когато става въпрос за поддържане на здрава и блестяща коса, има няколко неща, които можете да направите. Планирайте подстригване на всеки два месеца, за да махнете цъфналите краища. Използвайте висококачествени продукти за грижа за косата, които са формулирани за вашия тип коса. И не на последно място, хранете се здравословно. Това е напълно вярно. Това, което ядете, има голямо влияние върху здравето на вашите коси. Тайната на суперлъскавите коси може да е в чинията ви за вечеря. Ето някои храни, които ще ви помогнат да си осигурите лъскава и силна грива.

Риба

Ето как да имаш бляскава, разкошна коса!

Запознай се с тези съвети, които ще ти осигурят лъскава, жизнена и гъста коса. Косата е чудесен начин да изразите себе си и да сте исти...

Рибите като скумрия и сьомга осигуряват протеини, които изграждат косата, както и омега 3 и 6 мастни киселини, които действат укрепващо на космените фоликули и насърчават блясъка на косата.

Яйца

Яйцата имат много биотин и протеини. Биотинът е ключов компонент в производството на кератин. Косата ви е направена предимно от кератин, така че това хранително вещество е от съществено значение за блестяща коса.

Постно месо и домашни птици

Червените меса се смятат за диета, която не трябва да се спазва, но няколко порции постно месо или домашни птици на седмица осигуряват отличен протеин, както и други основни витамини и минерали, необходими за лъскава коса.

За здрава и красива коса ви трябва само едно сурово ЯЙЦЕ

Козметичните предложения за грижа за косата стават все повече и повече, но много от дамите предпочитат да използват домашни средства. П...

Леща

Лещата и другите варива са избор на вегетарианци за протеини, желязо и фолиева киселина за поддържане на здравословен растеж на косата. Не забравяйте да включите семена и ядки в диетата си, за да си набавите и омегата, за да засилите блясъка си.

Спанак

Да, зелените листни зеленчуци всъщност са полезни за косата ви. Те осигуряват витамини А и С, фолиева киселина и цинк, както и естествен колаген и други подхранващи косата хранителни вещества.

Пресни плодове и зеленчуци

Направете ТОВА, за да имате силна и здрава коса

Чуем ли думата ексфолиране, първосигнално се сещаме за кожата на тялото и лицето ни, но защо в голяма част от случаите пропускаме скалп...

Има разнообразие от плодове и зеленчуци, които осигуряват витамини и минерали, необходими за здравия растеж на косата. Така че, не забравяйте да получите препоръчаните 5 - 9 порции на ден и се опитайте да изберете различни цветове, за да сте сигурни, че приемате широка гама от хранителни вещества.

Да дадете на косата си храната, от която се нуждае отвътре навън, е най-добрият начин да постигнете този гладък лъскав блясък, който всеки иска. Уговорете час за подстригване във фризьорския салон, за да премахнете всички повредени краища. След това включете подхранващи косата храни и скоро ще забележите, че косата ви става по-силна и придобива здравословен блясък.

Не забравяйте, че честото стилизиране на косата с горещи уреди също я уврежда и косата започва да се чупи и да губи блясъка си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com