Имам мравки в апартамента - какво да правя?

16494
Имам мравки в апартамента - какво да правя?
Снимка: iStock/Guliver

Червените малки домашни мравки са склонни да се размножават през по-голямата част от годината, като предпочитат много топли и влажни зони като бани, тоалетни и кухни. Тези малки насекоми винаги са били известни с изключителната си способност да проникват навсякъде. Домашните мравки обикновено живеят под паркет или первази, в пукнатини в тавани или стени и под стени с плочки. Можете да ги намерите между листовете на книгите или в купчина пране, в сушени плодове и зърнени храни.

Домашните мравки са всеядни и могат да ядат месни продукти и сладкиши, мъртви или живи насекоми, да увреждат кожата, изолацията на електрически уреди, дрехи, тъкани. Те са силно привлечени от миризмата на пот, така че дори могат да пропълзят в рана на човешката кожа.

Ако мравките са се заселили във вашата къща, трябва незабавно да третирате пътя на тяхното движение върху мебели или стени с препарати.

Поставете няколко листа от тази подправка и МРАВКИТЕ ще изчезнат

Средства за прогонване на мравките

За да убиете мравки, имате нужда от примамки с борна или бораксова киселина. Например сухата стръв е смес от равни количества гранулирана захар с боракс или борна киселина, стрити в хаванче. Трябва да се разпръсне там, където пълзят мравките. Можете да използвате течна захранка от 5 грама киселина и 50 грама захар, както и 50 милилитра вода. Към такъв разтвор се добавя половин чаена лъжичка сладко или мед. Сместа се разбърква старателно и се изсипва в малки чинийки, поставени върху пътеки за мравки.

Ще помогне и течна примамка от две супени лъжици вода, четири супени лъжици глицерин и една чаена лъжичка от горната киселина, както и две супени лъжици мед и три супени лъжици захар. Такава смес се загрява на слаб огън и се разбърква непрекъснато, докато всеки от нейните компоненти се разтвори напълно. Тя не се разваля в продължение на няколко месеца.

Количеството борна киселина в тези рецепти не трябва да се увеличава, тъй като отровата трябва да осигури смъртта на мравките само след като са донесли отровена храна в гнездото и са нахранили цялото семейство мравки с нея. За да се предотврати попадането на вредни насекоми в хранителните продукти, външният ръб на чантите и съдовете се намазва със слънчогледово олио, тъй като домашните мравки ги отблъсква тази миризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com