Интензивната работа се отразява зле на жените

1081
Интензивната работа се отразява зле на жените
Снимка: iStock/Guliver

Жените, които изразходват прекалено много време за изграждането на кариера, в резултат може да се докарат до сериозни заболявания и инвалидност, докато продължителната работна седмица може да помогне на мъжете да съхранят своето здраве.

До такива изводи са стигнали американски учени от Държавния университет на Охайо.

Стресът е спътник на 40% от работещите българи

Борбата със стреса на работното място е във фокуса на тазгодишното отбелязване на Световния ден за безопасност на труда, 28-ми април. ...

В рамките на изследването са проведени допитвания до 7500 души с цел да се изясни нивото на интензивност на тяхната работа, както и да се определи общото ниво на здравето им. Учените са анализирали взаимовръзката между сериозните заболявания и количеството отработени часове за последните 32 години.

Резултатите сред жените работохолички били поразителни, разказва Алард Демб, един от авторите на изследването. Анализът установил ясна и силна взаимовръзка между продължителността на работната седмица и сърдечносъдовите заболявания, рака, артрита и диабета.

Рискът от развитие на заболявания се увеличава при работна седмица, която продължава повече от 40 часа. А при достигането на отметката от 60 работни часа на седмица след три десетилетия може да се утрои рискът от развитие на опасни болести.

"Жените обикновено поемат върху себе си главната част от домашната работа и с увеличаването на продължителността на работната седмица могат да се сблъскат с по-голямо налягане и стрес, отколкото мъжете. Освен това работата може по-малко да удовлетворява жените, тъй като им се налага да търсят баланс между работните и семейните задължения", резюмира Демб.

Несигурността води до по-голям стрес, отколкото сигурността в лошия изход

Знанието, че лошото събитие може да се случи с известна вероятност, води до по-голям стрес, отколкото пълната сигурност в лошия изход н...

За разлика от жените при високи трудови натоварвания мъжете се чувстват по-добре.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com