Искате да се СПАСИТЕ от вируси? Ще ви разкажем как

7110
Искате да се СПАСИТЕ от вируси? Ще ви разкажем как
Снимка: Getty Images/Guliver

Времето е такова, че се чудим как да напазаруваме, без да пипнем вирус. Ходенето в магазина, подбирането на продуктите и целия процес е по-забързан и стресиращ. Много хора се чудят как да почистят продуктите, които са купили, преди да започнат да ги готвят или консумират.

Често казано обаче, е по-вероятно да се заразите при досега с други хора, а не от храната, която купувате. Ето защо, вместо да се чудите как да дезинфекцирате стоките, по-добре правете друго.

Как да почистим и дезинфекцираме пералнята

Ако се чудите защо трябва да почиствате пералнята, тъй като тя се почиства сама по време на всяко пране, отговорът на вашите съмнения е...

Не се бутайте в тълпата от хора – пазарувайте със списък, което ще направи процеса по-експедитивен. Добре е да страните от струпванията на хора. Да влезете, да се движите по списъка си и да вземете необходимите продукти. Така пазарът ще бъде по-ефективен и бърз. Добре е да има дистанция между вас и останалите хора.

Ходете сами на пазар – добре е по един от семейството да ходи до магазина. Така ще намалите риска от заразяване, а и ще сте по-бързи. Пазарувайте целенасочено и не губете време в излишни приказки. Просто вземете онова, заради което сте посетили магазина.

Направете дезинфекция на количката или кошницата – и по-точно на дръжката, която ще хванете с ръце. Не се знае дали това е направено, затова се застраховайте лично. Нанесете дезинфектант по дръжката, забършете с чиста кърпичка. Дезинфекцирайте и ръцете си. Всичко ще ви отнеме минута. Важно е да не пипате лицето си, докато не се приберете у дома и не измиете ръцете си с вода и сапун. Хубаво е да не докосвате и смартфона си.

Не използвайте ръкавици – просто защото така ще замърсите и тях, а след това всяка зона, която докоснат. С тези ръкавици вероятно ще извършвате куп дейности и ще пренасяте замърсяванията. Просто ги свалете и почистете ръцете си с дезинфектант.

За маските в училище: предпазват ли учениците от COVID?

С началото на учебната година в северното полукълбо в много страни се разпалиха споровете дали учениците трябва да носят предпазни маск...

Стойте настрана от човека на касата – добре е спазвате дистанция, ако в магазина няма предпазно стъкло, което стои между вас и човека зад касата. Бъдете отговорни.

Платете с безконтактна карта или смартфон – много удобно е това плащане, тъй като леко доближавате телефона или картата си до устройството, без да го докосвате, и вече сте платили. Това е по-безопасният начин на плащане, затова ви съветваме да изберете него, щом плащате.

Не почиствайте купените продукти с препарати – и дезинфектанти. Това ще ги замърси повече с химикали, опасни за вас при поглъщане. Достатъчно е хубаво да измиете зеленчуците и плодовете, които сте купили с чиста вода. Почистете ръцете си със сапун и вода, това е достатъчно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

15 навика, които си струва да възприемете от богатите

Не го правете така: 8 грешки при правене на козунак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com