Използвате общи изрази? Значи връзката ви върви добре!

760
Използвате общи изрази? Значи връзката ви върви добре!
Снимка: Pexels

Има интересно нещо, което се случва, когато влезете във връзка с друг човек. Двама души, които преди са били независими, стават по-осезаемо свързани. Това се случва по най-различни начини, някои забележими, други микроскопични, но всички те включват един конкретен детайл.

В отношенията между романтични партньори, които сериозно искат да търсят бъдещето заедно, атрибутите на отделните замесени хора започват да се свързват, докато в крайна сметка се срещнат в средата. Езикът не е по-различен.

Използването на подобни изрази в ежедневието е знак, че отношенията ви се задълбочават

Така че, ако откриете, че използвате същите думи и фрази като вашия партньор, ще знаете, че това е знак, че отношенията ви се задълбочават. Ново изследване на Penn State University ни показва, че езикът започва да се смесва и променя дори в текстови съобщения с нашите партньори.

Водещият автор и дипломиран изследовател Мириам Бринберг разглежда текстови съобщения между субектите и техните партньори за период от 200 дни. Тя и нейният екип анализираха над един милион текстове от 41 двойки, за да определят колко далеч ще стигнат хората, за да сменят езика си, за да съответства на езика на своите партньори.

Джейкъб Браун, терапевт за двойки в Сан Франциско, който не е участвал в проучването, е съгласен с констатациите. „Това звучи абсолютно вярно“, казва той. „Това е естествен процес, който да ни накара да се свържем. Ние някак си намираме начин да се срещнем в средата, защото разликите ни карат да се чувстваме неудобно и застрашават чувството ни за привързаност. Учим общ език, където и двамата можем да се чувстваме уверени. Пишем си съобщения по един и същи начин. "

Проучване потвърждава нещо, което много хора са забелязали неофициално в собствените си отношения от години. Фактът, че партньорите приемат един и същ език. Но това е много повече от това. Това е метод за цялостно премахване на риска от неправилно общуване, така че двойките да започнат да се разбират помежду си възможно най-добре.

В началото романтичните привързаности карат хората, които са сериозни един към друг, да настанят активно другия по различни начини. От правенето на отстъпки по домакинските задължения, кариерните амбиции и дори основните ценности, има няколко примера за области, в които отношенията могат да заглушат характеристиките на индивида в полза на оставащата сила на двойката.

Бринберг признава, че проучването не е категорично относно дългосрочните ефекти. „За съжаление, заключенията, които можем да направим от нашето проучване, не могат да се разширят до това как езиковата употреба на двойките може да се промени на по-късните етапи в отношенията им“, казва тя.

Възможно е краткосрочните условия, които двойките изпитват, да бъдат въведени само временно, за да затвърдят стабилна връзка.

„По-късно, когато тази привързаност е стабилна, сигурна и силна“, предполага Браун, „не бих се изненадал, ако нашата оригинална личност започне да се проявява и изразите ни отново станат малко по-различни. „След няколко години всеки партньор се връща там, където е бил преди. След като връзката се закрепи и се почувствате в безопасност, всички се връщат там, където са в действителност. "

За много двойки се казва, че се „отдалечават“ с течение на времето и това може да е механизмът, който отчита това. В началото, когато се стремим да задълбочим връзката си и да станем сигурни в партньорството, често ще отидем отвъд и отвъд, за да сме сигурни, че това се случва. След това обаче нашата индивидуалност започва да се появява отново. Вместо двойка, ние се превръщаме в два съжителстващи индивида.

Какво се случва, когато общият език се разпадне?

В този момент започват да се появяват различия в множество области на връзката. При двойки с лоши нива на комуникация тези разлики могат да доведат до конфликти, които може никога да не бъдат решени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com