Ясни сигнали, които подсказват, че партньорът ви не е за вас

4441
Ясни сигнали, които подсказват, че партньорът ви не е за вас
Снимка: iStock

Хармонични връзки между двата пола се постигат трудно и следва да се отстояват с времето, въпреки неизбежните колизии, породени от стремглаво нарастващата интензивност на съвременния живот. Под влияние на една или друга причина, съществена или не толкова, единият или и двамата партньори могат да се окажат изправени пред дилемата дали си струва да продължават по същия път в личния си живот.

Дори и дребните недостатъци в характерите са в състояние да взривят отношенията, ако се повтарят ежедневно с влудяваща последователност. Възниква въпросът, а дали сме подходящи един на друг или ще трябва да започнем отново?

При вече изградено семейство този въпрос придобива кардинално значение, тъй като засяга пряко отглеждането и възпитанието на децата. Ето защо би следвало, преди дадена връзка да се задълбочи, да оценим трезво сходството на интереси, въжделения, стремежи, мироглед, отношение към семейството и децата, житейски цели с евентуалния партньор. Несъмнено, има някои показатели, които биха ви провокирали да се замислите струва ли си да продължавате срещите си с някого, с когото се съмнявате че ще изградите стабилна „връзка“. Ето кои са те:

Първо, имате усещане, че в известен смисъл дублирате майка му по отношение на грижите, на които той е свикнал и се нуждае, и което го кара да търси постоянно вашето одобрение за всичко, бидейки на практика, неспособен да взема самостоятелно важни решения. Това до един момент ще ви ласкае, но неминуемо, на по-късен етап, ще осъзнаете, че инертността и липсата на самостоятелност могат, рано или късно, да ви извадят от равновесие и да пожелаете да усетите „силна личност“ в близост до себе си.

Няколко признака, че вашата връзка ще има успех

Второ, неговата подкрепа относно постигането на вашите цели е спорадична или неискрена, тъй като се опасява, че ще се издигнете над него и така ще отворите нарастваща интелектуално дистанция помежду ви. В един момент дори ви се струва, че той завижда на успехите ви, вместо да ви подкрепя, както ако ви обича истински.

Трето, той не умее или просто няма необходимия интерес към вас да се забавлявате заедно, така че срещите ви с него се предхождат от мъчещи съмнения дали и този път няма да преминат без усмивки или/и интересен/забавен разговор. Ако такава несигурност е налице, то спрете контактите си с него.

Четвърто, демонстрира, че вашите роднини и приятели не му харесват и не проявява дори усилия да се държи уважително с тях. Още по-отчайващо за връзката ви е, ако всячески се стреми да ви отдалечи от вашите близки, за да сте само негова – така много от вашите роднини, близки и приятели ще се отдръпнат, а проявите на необуздана ревност „чукат на вратата“, така че отдръпнете се навреме – без близки и приятели животът ви ще бъде най-малкото твърде скучен, а и няма на кого да разчитате при нужда!

15 знака, че е подходящ/а за сериозна връзка

Пето, явно се усеща, че мъжът, когото приемате като потенциален партньор е завистлив по природа. Усещате особеното му отношение на трудно скривана завист, когато трябва да приема вашите професионални успехи, а това не вещае нищо хубаво, ако задълбочите за постоянно „връзката“ си с него. По-добре го оставете да завижда на някой друг!

Шесто, с времето партньорът ви започва да проявява своя избухлив и склонен към агресия нрав – нещо на което сте си затваряли очите в началото (и сте намирали дори за привлекателно), отдавайки тези „качества“ на необуздан темперамент в сексуалните ви отношения. Все пак, правило ви е впечатление грубото му отношение и избухливостта към околните представители на „силния пол“ – внимавайте – това трябва да ви алармира, че рано или късно ще станете и вие обект на подобно отношение с всички произтичащи от това последици. Затова твърдо ви съветваме да зарежете такъв тип псевдо „мачовци“!

Седмо, стигаме до интуицията, която досега рядко ви е подвеждала, и която ви подсказва, че дадения човек просто не е за вас. Може, на пръв поглед, взаимоотношенията ви да изглеждат повече от приемливи, но ако вътрешното ви усещане ми кара да се съмнявате, по-добре е да се разделите и да поемете по нов път!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com