Кажете сбогом на досадните кила, които никога не изчезват, като хапвате тези неща след 18 ч.

6719
Кажете сбогом на досадните кила, които никога не изчезват, като хапвате тези неща след 18 ч.
Снимка: iStock/Guliver

Повечето от нас следват сляпо логиката, че диетата задължително е последвана от гладуване и строги режими, в които не трябва да слагаме и хапка в устата си след определено време на деня. Уви, обикновено това завършва със зверско гладуване и дисбаланс на цялото тяло и здравето ни. А много често ни се случва нощно време да се въртим от глад, защото не сме яли достатъчно и/или сме спрели да се храним прекалено рано през деня. Както обичаме да казваме: "Гладна кокошка, просо сънува." 

Но тук са изброени някои полезни и вкусни храни, благодарение на които, особено хапнати вечер, всъщност ще ни помогнат много повече, най-вече в опитите да отслабнем.

Как да готвим по-здравословно, без да изпадаме в крайности?

1. Продукти от кисело мляко

Извара, кисело мляко, кефир - те до един са източник на лек протеин, който не натоварва и се абсорбира добре без да се отлага като излишна мазнина. Важното при тях е само да не бъдат подслаждани и да бъдат в нормални количества (например около 200 грама, като това разбира се е индивидуално.)

2. Мляко

Топлото мляко преди сън си е истинска класика и е богато както на протеин, така и на триптофан, а неговите аминокиселини успокяват тялото и ни помагат да се унесем по-добре и да спим по-спокойно. А сънят е от ключово значение за доброто здраве и всъщност е помощник в борбата с глада на следващия в ден, в който добре отпочинали, ще имаме достатъчно енергия без нужда да си я наваксваме с вредна храна.

3. Яйца

Лимоните не са само за ядене, ето как да ги използвате вкъщи

Лимоните са с високо съдържание на витамин С, имат антибактериални и антиоксидантни свойства. Сокът от тях е с около 5% киселина, което...

Те също са подходящ източник на протеин и е всеизвестно, че 2 твърдо сварени яйца или дори любимият ви омлет с домати и спанак (или който зеленчук обичате), вършат страхотна работа за тялото и здравето ви.

4. Птиче месо

Пилешкото место без кожата поддържат метаболизма и не е пречка за добрия сън, като също така са страхотен източник на витамини А, Е, В и много минерали. При това месо въглехидрати няма и така те не пречат на фигурата, като най-доброто количество, което можете да хапвате е около 100-150 гр пилешки гърди + зеленчуци.

5. Бяла риба

Няма как да изпуснем рибата, тъй като тя безспорно е изключително полезна. При нея има много полезен протеин и за късна вечеря, нискомаслените риби, като треска, щука, мерлуза и т.н., са много подходящи.

4 здравословни вида брашно, които може да си позволите

Дори и да нямате алергия към глутен и да не планирате напълно да изоставяте пшеницата, експериментирането във вашата кухня с различни в...

Сладко от ягоди за зимата - не само вкусно, но и здравословно

6. Задушени зеленчуци

Когато са минали през топлинна обработка, зеленчуците са по-лесно смилаеми, като за вечеря могат да се варят или цедят. Те премахват токсините от червата, само е важно да се приготвят без мазнина и с колкото се може по-малко сол.

7. Плодове

Чаша ягоди или боровинки съдържа не повече от 70 калории, а влакната и пектинът в тях, стимулират червата да работят по-добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com