Как да изгладим бръчките в домашни условия, напълно безопасно и ефективно

11096
Как да изгладим бръчките в домашни условия, напълно безопасно и ефективно
Снимка: Tumisu / Pixabay

На рафтовете има стотици кремове с невероятни съставки, които предлагат да ви отърват от бръчките и те наистина може да работят. Проблемът е, че тези кремове имат много съставки, от които тялото ви не се нуждае, за да се избави от бръчките. Много от тези химикали работят само в подкрепа на други химикали.

Простото винаги е по-добро, а всяка домашна маска против бръчки е простота в най-добрата си форма. Богатството на мед и успокояващият ефект на овесените ядки са всичко, от което се нуждаете, за да останете вечно млади.

Ето какво трябва да направите:

Овесена каша

Всеки път, когато децата се разболеят от варицела, банята с овесени ядки е едно от най-добрите лечения за успокояване на  сърбежа. Като възрастни овесената каша може да направи това и много повече. Овесените ядки съдържат 18 аминокиселини, които помагат за изграждането, възстановяването и насърчаването на заздравяването на нашето тяло. Прилагайки овесена каша локално върху лицето си, получавате директни ползи. Текстурата на овесените ядки също го прави естествен ексфолиант. Премахването на мъртвите клетки от лицето позволява на здравите кожни клетки да получат хранителните вещества, от които се нуждаят, за да останат жизнени.

Суров мед

Въпреки че преработеният мед също е ефективен, суровият мед е по-богат на аминокиселини и полезни витамини. Медът е богат на много витамини от семейство В - най-важният е витамин В1. Витамин В1 помага в борбата със свободните радикали.

Мед - козметични свойства. Рецепти за домашна козметика с мед

Медът се използва широко в медицината и козметиката. Често се използва при лечение на кожни лезии и акне, тъй като има бактерицидни сво...

Комбинацията от травма на тялото като стрес, замърсяване или лоша диета, съчетана със свободните радикали, увеличава бръчките, оставя петна и създава неравномерен тен на кожата. B1 премахва източника на свободни радикали, което от своя страна помага за борба с щетите, които свободните радикали оставят. За вашето лице това означава намаляване на бръчките.

1. Пригответе 1 порция овесена каша според указанията на опаковката. Препоръчваме да използвате пречистена или филтрирана вода, за да избегнете всякакви ненужни бактерии.

2. Добавете 2 супени лъжици суров мед към овесените ядки и разбъркайте. За по-фина консистенция разбийте в блендер за 10 секунди.

3. Прехвърлете сместа в друга купа и я оставете да изстине.

4. Докато чакате сместа да изстине, измийте лицето си с топла вода, за да се гарантира, че всяка част ще получи необходимите ползи от хранителните вещества.

3 вида чай, които ще ви изпънат бръчките

Билковите чайове са чудесно допълнение към ежедневната ни грижа за кожата. Те не само повдигат духа ни със своите ароматни свойства, но...

5. След като сместа се охлади, нанесете я върху лицето си и малко под линията на челюстта. Леко масажирайте лицето си и използвайте ексфолиращите свойства на овесените ядки.

6. Оставете пастата за лице за 10 минути.

7. Измийте лицето си с топла вода, за да отстраните маската

8. Нанесете естествен овлажнител върху лицето си, за да го поддържате здраво. Маслото от ший е един от най-добрите многофункционални овлажнители. То също така стимулира клетъчния растеж, действа като слънцезащитен крем и възстановява увредената кожа.

9. Тази маска може да се прилага веднъж дневно, за да поддържа кожата ви жизнена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com