Как да комбинираме правилно алкохол и храна, без да напълнеем?

20772
Как да комбинираме правилно алкохол и храна, без да напълнеем?

Алкохолът е висококалоричен и консумиран в големи количества влияе неблагоприятно на тялото. И в случая не става въпрос за негативното му влияние върху апетита или в броя на калориите в него, а в друго негово негативно свойство: голямото количество алкохол причинява неизправности в храносмилателната система, което допринася за отлагането на мазнини в най-уязвимите части на тялото.

Този негативен ефект може да се избегне, ако знаете как правилно да комбинирате алкохолни напитки с други напитки и храна, за да не напълнеете. Австралийският диетолог Сара Ди Лоренцо разкрива правилния подход за това.

Коктейли и сладки напитки

Най-опасни за фигурата са коктейлите и напитките, които съдържат сладки сиропи и сода. Като пример специалистът посочва познатия на мнозина коктейл Джин-тоник, който се приготвя на базата на сладък безалкохолен тоник. Разбира се, тази комбинация придава на напитката уникален вкус, но освен това разваля фигурата. По-добре е да се откажете от напитката или да я замените с джин и сода. Тази опция е много по-полезна за фигурата, тъй като съдържа само 83 килокалории, а в първата напитка те са 183. Разбира се, разликата е осезаема.

Вино и шампанско

Когато избирате между шампанско и вино, дайте предпочитание на сухото шампанско, тъй като този вид алкохол е по-малко калоричен - една чаша съдържа само 77 килокалории, което е доста малко в сравнение с чаша червено вино.

Аперол и текила

Диетологът също така препоръча да се замени виното с по-нискокалорична алтернатива и доста популярна днес напитка - Aперол. В чаша от нея се съдържат само 125 килокалории.

Въпреки това, най-нискокалоричната напитка и оптимален вариант за тези, които искат да запазят фигурата си, е текилата - една чаша съдържа само 60 килокалории.

Как да пием алкохол и да не дебелеем?

Ако сте голям фен на алкохола, но сте загрижени за здравето и фигурата си, опитайте се да се придържате към следните правила:

Какви заболявания причиняват различните видове алкохол?

Алкохолът винаги е опасен. Според терапевта от SberHealth Алена Хрипкова няма безобидна доза алкохол. Тя обяснява, че черният дроб на в...

Пийте не повече от две-три напитки на ден, но поне 4-5 дни в седмицата не консумирайте алкохол. Паузите и дните на гладуване ще позволят на черния дроб да си почине, ще стабилизират храносмилателната система и ще решат проблема със задържането на течности в организма.

В дните, в които консумирате алкохол, приемайте по чаша вода с всяка изпита напитка. Това ще ви помогне да избегнете дехидратация, главоболие и задържане на вода, което често е причината за наддаване на тегло на следващия ден.

Д-р Лоренцо също така посъветва внимателно да подхождате към избора на храните, които консумирате с алкохол. В никакъв случай те не трябва да са пържени и мазни, както с високо съдържание на въглехидрати. Вместо това, когато консумират алкохол, наблегнете на протеини и зеленчуци.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията със специалист, както и да отмени препоръките му!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com