Как да носим дамската чанта, за да не предизвиква болки в рамената и гърба

2786
Как да носим дамската чанта, за да не предизвиква болки в рамената и гърба
Снимка: Instagram

Дамската чанта разкрива социалното положение, възрастта, професията и дори характера на жената. Тя е любим аксесоар на дамите. Повече от половината от жените обаче имат проблеми и болки във врата, рамената или кръста, причинени от тежката дамска чанта, неправилния ѝ избор и неправилния начин, по който я носят.

4 начина, по които да не носите своята чанта:

6 съвета за закупуване на перфектната чанта

Като обувките, така чантите ни подлудяват. Бихме могли да имате хиляди, по една за всеки случай и те пак биха били „недостатъчни&...

1. Не носете чантата с къса дръжка върху лакътя си. Много дами носят така своя кокетен аксесоар. Изглежда удобно, защото дланите са на практика свободни. Този навик обаче причинява болка в лактите, натоварва лакътната ставата, може да причини притискане на нерва и изтръпване на ръката, ако чантата е тежка, както и трайни проблеми с опорно-двигателния апарат. По-добре хванете дръжката в дланта си, а ако е нужно да освободите дланите, поставете чантата под мишница и я стиснете по този начин.

2. Чантите с дълга дръжка обикновено се носят на едното рамо. Това го натоварва, води до изкривяване и проблеми с гърба. Важно е да редувате рамената, както и да носите чантата препасана през рамото и кръста. Така значително ще намалите натоварването и ще го разпределите. Същите съвети важат и за раниците ви. Неслучайно дамската раница е с две дръжки за гърба. Не се изкушавайте да я носите само на едното рамо, за да не си навлечете трайни проблеми с гърба.

3. Дамите, носещи малки чанти тип клъч, са най-защитени от пренатоварване, тъй като малкият им обем предполага малко багаж и ниско тегло. В случай, че носите клъч, най-големият проблем е с дланта. Сменяйте ръцете и поставяйте от време на време клъча под мишница, за да дадете почивка на дланта си

4. Чантите с верижки са красиви, женствени и кокетни. Не ги носете на едно рамо. Нека верижката преминава през гърдите ви и опората да бъде върху цялото тяло. Така тежестта на чантата се разпределя и не натоварва само едното ви рамо.

НИКОГА не забравяйте да носите тези неща в дамската си чанта

Обикновено в дамската си чанта носим какво ли не. Понякога имаме чувството, че сме събрали стотици предмети, които никога не ще ни потр...

Съвети за правилно носене на дамската чанта:

  • Не се прегърбвайте, не се навеждайте на една страна под тежестта на чантата. Разпределете товара в двете ръце и останете с изправен кръст.
  • Ако се налага да носите много багаж, не се старайте да го поберете в дамската си чанта. Тефтери, таблети, папки, документи носете в отделно куфарче, предназначено за целта. Така ще разпределите тежестта в двете ръце и няма да натоварите само една част от тялото си.
  • Когато пазарувате и носите тежки чанти с продукти, разпределете ги в двете си ръце. Използвайте количка, не кошница в магазина, за да не натоварвате кръста и ръцете, докато пазарувате.
  • Когато носите чанта на рамо, сменяйте рамената на всеки 30-тина минути. Така ще предпазите своите кости и стави и ще се погрижите за здравето си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com