Как да постигнете целите си, като се освободите от "трябва"?

1545
Как да постигнете целите си, като се освободите от "трябва"?
Снимка: iStock/Guliver

Ако искате да постигнете целите си в живота, важно е да започнете, като се освободите от "трябва да", което ви ограничава. Разберете как - в тази статия.

Случвало ли ви се е да започнете нещо с цялата си добра воля и да не можете да го осъществите (да откажете цигарите, да ходите постоянно на фитнес, да отслабнете, да научите английски)?

Топ 5 билки, които успокояват нервната система и премахват стреса

Стресът и напрежението са неотменна част от динамичния свят, в който живеем. Редица хора дори прибягват до медикаменти, които имат успо...

Докато размишлявате върху тези преживявания, осъзнавате как в крайна сметка повечето от тези ситуации са свързани с „ трябва “, с онези ситуации, които обикновено живеем като задължения, като неща, които трябва да правим.

„Трябва да” ни отнема енергията, защото, въпреки че на рационално и съзнателно ниво знаем, че са важни за нас, на подсъзнателно ниво те са пречки: нашата душа няма интерес да върви в тази посока.

Да сме наясно в каква посока се движим е много важно, за да можем да намерим правилната стратегия, за да постигнем това, което сме си поставили за цел. Всъщност откриването на това, което наистина е привлекателно за нашето подсъзнание, е от ключово значение за пренасочването на съзнателните цели, които сме си поставили да постигнем.

Ще ви дадем пример:

Представете си, че искате да влезете във форма. Влизате във фитнеса с целия ентусиазъм на света, но след няколко седмици вече сте го загубили. Ходенето на фитнес се превърна в задължително. Във вас започва да има непрестанна вътрешна борба, която ви пречи да се движите в желаната посока. Какво да правите тогава? Как да излезете от това положение, когато загубите мотивация?

Стресът и неочакваните проблеми, които води със себе си

Стресът се е превърнал в част от живота ни, но ако не го овладяваме или допускаме да се натрупа, то рискуваме да допуснем неочаквани по...

Първата стъпка е да откриете какво е наистина важно за вас на подсъзнателно ниво. Един от най-непосредствените начини да направите това е да мислите за вашите желания, за онези неща, които ви вълнуват дълбоко, които ви карат да се чувствате добре, когато мислите за тях.

Връщаме се към примера с фитнес залата. Помислете какви са желанията, свързани със сферата на живота ви, свързани с влизането във форма.

Не забравяйте, че говорим за желания, така че те могат да бъдат луди, неразумни, понякога непостижими... няма значение. Важното е, че те ви карат да се чувствате мотивирани.

Начинът, по който говорим със себе си, пряко влияе върху нашите емоции и отношението ни. Умът не възприема „трябва“ по същия начин като „искам“. Запомнете добре това!

В първия случай има чувство на отхвърленост, на задължение, на усилие, което отнема енергията ни. От друга страна, ако започнем да си повтаряме, че искаме (или че избираме) да направим нещо, никой не ни принуждава в този случай и ние сме тези /АЗ/, които връщаме контрол над живота си. Психичният фокус се променя напълно, предизвиквайки различни емоции и увеличавайки умствената ни енергия.

6 лесни начина да останете здрави и да победите умората

Какво да направите, за да бъде сънят ви наистина полезен и какви лоши навици трябва да се избягват, за да сте здрави – какво казв...

Така че, хранете душата си само с цели, които са родени от вашите желания. Само по този начин ще успеете да ги постигнете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com