Как да разберем дали един парфюм е дълготраен?

4530
Как да разберем дали един парфюм е дълготраен?
Снимка: iStock/Guliver

Какво е устойчивост на аромата?

Основното и най-важно качество на всеки парфюм, е неговата дълготрайност. Именно по това може да различите дали един продукт е „марков“ или „менте“. Оригиналните аромати са дълготрайни и аромата им се усеща с часове, докато при „некачествените“ продукти ли т.нар. „фалшификати“, аромата губи своята наситеност прекалено бързо.

Къде по тялото да пръскаме парфюм?

Забелязали ли сте, че ароматът изчезва през деня? Има съмнителна и непроверена версия, че ако ароматът ви подхожда много, с течение на ...

Каква роля играе композицията от ароматно вещество?

Обективно погледнато всяко ароматно вещество има определена степен на летливост. Това е една от основните му характеристики и зависи от теглото на молекулите в състава му. Някои от най -летливите вещества са цитрусовите етерични масла. Ето защо цитрусовите нотки от парфюмни композиции се изпаряват най-бързо и ако ароматът се изгради върху тях, той ще бъде нестабилен, ще издържи върху кожата 2-3 часа (въпреки че може да остане върху хартиено петно ​​за един ден) . Други съединения - например тези, които са отговорни за миризмата на изгоряла захар (етил малтол), балсамовите и дървесни аромати – се „усещат" много по -дълго: 10-12 часа върху кожата и около месец на хартия.

Свързани ли са трайността и впръскванията?

Това е един от най -устойчивите митове за парфюми. Разстоянието, на което може да се усети ароматът (дифузност или разпръскване), няма нищо общо с постоянството. Прост пример: същите цитрусови аромати са доста дифузни (тоест имат дълъг цикъл), докато са краткотрайни. Случва се и обратното: ароматите, които не оставят почти никаква следа след себе си (например някои мускусни) могат да бъдат устойчиви.

Ето какво да си купите в сезона на разпродажбите

Разпродажбите са системен маркетингов похват в края на сезоните. Намаленията вече стартираха, възползвайте се от тях, за да спестите от...

Какво ще кажете за постоянството и концентрацията?

Смята се, че колкото по -силна е концентрацията на аромата, толкова по -устойчив ще бъде той: казват, че парфюмът ще остане по -дълго върху кожата, отколкото тоалетна вода или одеколон. Това отчасти е вярно, но и тук има подводни камъни, за които е хубаво да знаете.

Всъщност връзката не е пряка. Например етеричното масло от бергамот ще се изпари доста бързо - или в разтвор, или в чист вид. Друго нещо е, че, да речем, парфюмът и парфюмната вода почти винаги се различават не само по процента на състава, добавен към алкохола (тоест по концентрация). Най -често това са напълно различни композиции и акцентът се поставя върху по -тежки съставки в парфюмите. Затова парфюмът обикновено е наистина по -устойчив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com