Как да се грижим за косата си през зимата - естествени методи за грижа за косата

8942
Как да се грижим за косата си през зимата - естествени методи за грижа за косата
Снимка: Pexels

Как да се грижим за косата си през зимата?. Проблеми, които са особено обезпокоителни през зимата, са статично електричество, загуба на коса, по-често омазняване или пърхот. Всичко това се дължи на мразовито време, съчетано със сух въздух в отопляеми помещения. Прекомерно мазната коса може допълнително да се усложни от носенето на шапка. Ако не искате да принадлежите към групата на хората, които се борят с това, проверете какво съветваме.

Проверете как да се грижите за косата си през зимата, за да е красива, силна и здрава

1. Нежен шампоан

През зимата косата е особено уязвима на увреждане, така че през това време на годината си струва да замените шампоана с деликатен, натурален шампоан без утежняващи съставки като парабени, SLS или силикони. Всичко това само привидно разкрасява косата ни, а всъщност може да я утежни и да доведе до слабост.

Бързи яйчени маски за коса

Яйцата са полезни не само в кухнята. Тя е любима, натурална козметика на нашите баби, лели и майки. Защо? Факти за яйцата, които трябв...

2. Балсам или маска за коса

Не забравяйте винаги да нанасяте балсам или маска след измиване на косата с шампоан. Те осигуряват на косата допълнителна защита от увреждане. Както в случая с шампоан, изберете натурални продукти с безопасен състав, но съдържащи големи количества овлажняващи съставки.

3. Изсушаване на косата

Сухият въздух в отопляемите помещения не е благоприятен за косата и тя е изложена на него всеки ден. Поради тази причина си струва да се откажете от сешоара през зимата и да ги оставите да изсъхне естествено. Ако това не е възможно, изсушете косата си със студена струя въздух, за предпочитане с йонизиращ ефект, който допълнително ще я подхрани.

4. Интензивно хранене

5 мита за косата, на които не бива да вярвате

Подстригването на краищата ускорява растежа на косата, боядисването унищожава кичурите, а екстеншъните утежняват кичурите и водят до па...

Маска или балсам след всяко измиване е допълнителна защита, но през зимата имаме нужда и от допълнително хранене. За целта е добре да използвате олио за коса 1-2 пъти седмично. Маслата са вид емолиенти, които създават защитен слой върху косата и предотвратяват прекомерната сухота. Сладко бадемово масло, арганово масло, кокосово масло, но също и масла, които често имаме в кухнята си, като ленено семе или зехтин, са идеални за това лечение.

5. Защита на косата при престой на студено

Друг отговор на въпроса как да се грижите за косата си през зимата е просто шапка. Както споменахме, това може да е причината за по-мазната коса, но не е задължително да е така. Важно е да изберете вълнена шапка или някакъв друг естествен материал, който „диша“. Друго правило е шапката да не е много тясна. Въпросът е да не притискате прекалено косата към скалпа. Ако се спазват тези правила, няма от какво да се страхуваме. Абсолютно не ви призоваваме да не носите шапка, напротив. Шапката ще предпази не само скалпа от прекомерно изсушаване, но и корените на косата от отслабване, което от своя страна може да причини косопад.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com