Как да се справим с мазолите?

5182
Как да се справим с мазолите?
Снимка: Pixabay.com

Проблемът с мазоли по краката засяга много хора, независимо от пола и възрастта. Малките части от кератинизирана кожа обикновено се причиняват от натиска върху пръстите на обувките.

За щастие има поне няколко начина да се отървете от мазолите по краката и да предотвратите болката, съпътстваща това неразположение.

Как да се справим с мазолите

Мазолите са проблем, с който всеки съвременен човек неизбежно се е сблъсквал поне веднъж. Неудобни обувки, дълги разходки или продължит...

Профилактика при образуване на мазоли по краката

Рецептата всъщност е проста. Трябва да се погрижите за подходящия избор на обувки, тъй като тесните обувки са отговорни основно за мазолите по краката. Ако изберем удобни обувки със заоблени пръсти, рискът от излагане на неприятни заболявания ще бъде значително намален. Обикновено именно тесните обувки със стеснени пръсти ни създават проблеми с мазоли. Най-често страдат жени и мъже, които дават приоритет на модните, но невинаги удобни обувки. 

Грижа за мазолите по краката

В случай че забележим появата на безчувствена кожа на краката, е много важно да реагираме бързо. Проблемът с мазоли по краката няма да е твърде сериозен само ако не позволим да се натрупа повече епидермис на дадено място. За да предотвратите това, използвайте козметика за грижа (например овлажняващи кремове и препарати за крака), а пилингът също е ефективно оръжие в борбата с мехури по краката.

Специално "ренде" за крака за борба с мазоли

7 изпитани начина за облекчване на подутите крака

Подути, възпалени и тежки крака и усещане за парене под краката ... Такива неразположения се случват на много от нас, особено в горещи ...

Противно на общоприетото схващане, не трябва да третирате по какъвто и да е начин болното място. Мазолите на краката трябва да се третират внимателно, така че вместо ножици или пемза, си струва да вземете ренде (кюрета), създадено за такива лечения, и да го използвате, за да изстържете кожата на краката. Разбира се, хигиената също е необходима, освен това накисването на краката също помага в борбата с това заболяване. 

Експресният апликатор за премахване на мазоли по краката е бърз начин да се отървете от неприятностите. Други са специалните лепенки, които облекчават болката, които осигуряват допълнителна защита на възпалените места. Благодарение на тяхното използване триенето на мазоли на краката по време на ходене ще бъде много по-малко болезнено.

Запомнете за превенцията!

Много добър начин да нямате мазолите е да изберете подходящи чорапи. Те трябва да прилягат плътно около крака. Докато се плъзгат, чорапите могат да причинят проблеми. През зимата можете да носите и два чифта, по-тънки отдолу и по-дебели отгоре. Добре е също да инвестираме в чорапи, изработени от добре дишащи материали. Можете допълнително да поръсите краката си със специална пудра или да нанесете гел, който ще абсорбира излишната влага.

Връзването на обувките също е добър начин да не получите мазоли. Те трябва да прилепват плътно към стъпалото, за да не протриват кожата. Вероятно сте забелязали, че обувките стават малко по-хлабави по време на разходката, така че след около 20-30 минути трябва да ги завържете отново. Как да вържем обувките си? Най-добре е да помислите къде най-често се появяват мазоли и да избягвате прекомерния натиск върху тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com