Как да се справиш с подпухналите очи

4928
Как да се справиш с подпухналите очи
Снимка: iStock/Guliver

Кожата около очите е много тънка - само половин милиметър, мека, чувствителна, почти няма мазен слой, така че постоянно й липсва влага. Кожата на очите старее по-бързо от кожата на лицето, поради което е толкова важно да се полагат правилни и постоянни грижи за нея. И колкото по-рано започнете, толкова по-малко проблеми ще имате в бъдеще. Нека грижата за кожата на очите се превърне в същия ежедневен навик като например миенето на зъбите.

И така, какво трябва да правим всеки ден, за да избегнем кръгове около очите или подпухването им? Преди всичко трябва да се отбележи, че по очите и клепачите не трябва да се нанасят кремове за лице. Много жени са убедени, че грижата за очите не е необходима, защото обикновен крем за лице е достатъчен за грижа за зоната около очите. За съжаление обаче той съвсем не е подходящ. Нанасяте особено тежки увреждания на тънката, чувствителна и нежна кожа на очите си, ако кожата на лицето ви е мазна и нанесете крем върху зоната около очите. В крайна сметка такива кремове съдържат киселинни или други вещества, които разтварят мазнините в дермата, а те са много вредни за кожата в областта на очите, която е три пъти по-тънка от тази на лицето.

6 здравословни проблема, които може да си причините, ако си търкате очите прекалено

Разтриването на очите след дълги часове взиране в екрана може да ви даде временно облекчение. Но когато се прави често или твърде много...

Специални продукти за грижа за очите - кремове, лепенки, дискети, обогатени с активни съставки, серуми - са особено ефективни при задоволяване на нуждите на чувствителната кожа в тази област. Те се различават по състав и текстура от конвенционалните продукти за грижа за лицето. Козметиката за очи обикновено е без мирис, прозрачна (гел) или бяла. Нанесете продукта с пръст с нежни кръгови движения. Когато нанасяте крема, опитайте се да не разтягате кожата.

За грижа за очите трябва да изберете и специални почистващи препарати, препарати за отстраняване на грим, които са по-нежни от обикновено, ефективно овлажняват, успокояват и освежават кожата в тази зона. Отстраняват остатъците от грим лесно и бързо и разтварят дори водоустойчивата спирала. Специалните почистващи препарати не изсушават кожата на очите и не ги дразнят. Никога не си лягайте, без да сте свалили грима – това може силно да раздразни кожата в тази област и дори да предизвика алергии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно