Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да възстановите безжизнената си коса?

03 декември 2023, 13:11 часа

Какво може и трябва да се направи в края на зимата, така че през пролетта да не се смущавате от суха, безжизнена коса?

Какъв шампоан да използвам?

През зимата много хора откриват, че косата им бързо се замърсява. И причината изобщо не е шапката, а сухотата на скалпа. Опитвайки се да елиминират този проблем, мастните жлези започват да работят по-активно от необходимото и в резултат на това не само кожата, но и корените се подхранват. Първо сменете шампоана!

Изберете шампоан за суха коса за ежедневна грижа. Трябва да е предназначен за дълбоко почистване и подхранване. Нека в състава му има протеини, кератин, витамини, колаген и др.

Възстановена коса? Мисията възможна с тези 5 стъпки

Не забравяйте за прическата

Веднъж на всеки 3-4 месеца стилистите препоръчват подрязване на краищата, за да се предотвратят цъфтящи краища. И въпросът не е, че косата изглежда небрежна: след изсушаването започва проблемът с изтъняването, а след това може да се сблъскате с чупливост... Ако краищата вече са нацепени, подрязването им с „гореща ножица“ най-бързо ще ги върне в ред.

Въздухът, изсушен от радиаторите, не е добър за вашата коса. Спасение могат да бъдат маските, които трябва да правите поне 2 пъти седмично, а през деня можете да използвате балсам без измиване или спрей. Но пръскането на термална вода върху косата ви не е най-добрият вариант: ще получите ефекта на застояла коса. Минералите не се абсорбират в нишките, а се утаяват като филм.

Направите косата по-плътна с народни средства и процедури за грижа за коса

Какво друго можете да правите у дома? Маски

Маска с лимон и краставица. Лимоновият сок дълбоко почиства, докато краставицата поддържа косата. Смелете една краставица и един лимон в блендер и добавете една супена лъжица зехтин. Нанесете върху косата за 20 минути, изплакнете. Препоръчително е да не използвате шампоан след маската. Но ако установите, че е необходимо, направете маската от вечерта и я оставете да престои една нощ.

Маска с морска сол. Смелете в блендер 3 с.л. л. морска сол. Добавете 2 с.л. л. бебешки шампоан и 1 с.л. л. зехтин. С масажни движения разпределете сместа върху скалпа и след това през кичурите. Измийте я след половин час.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес