Как правилно да отглеждаме Антуриум в дома си

21504
Как правилно да отглеждаме Антуриум в дома си
Снимка: Pixabay.com

Ако сте почитатели на цветните градини и искате да си направите такава у дома, насочете вниманието съм към Антуриума – невероятно цвете, което ще ви радва с красивите си ярки цветове. В случай че не сте опитен градинар и имате нужда от съвети относно отглеждането му у дома, следващите редове ще ви бъдат полезни.

Това прекрасно растение е родом от Южна Америка и покорява сърцата на безброй много хора със своите цветове. Обикновено цъфти в ярко червено, а цветовете му са големи. Има лъскави листа с жилка. Срещат се над 800 вида от това растение, които не са претенциозни за отглеждане. Освен в червено, може да срещнете разновидности на цветето, които цъфтят в бяло, оранжево, жълто и бледорозово. То ще ви радва със своята красота пред лятото – приблизително шест седмици.

Как правилно да отглеждаме Колумнея в дома си

Във всеки дом трябва да има поне едно живо растение, което да радва своите собственици с красотата си. Ако сте от хората, които обичат ...

Ако засадите Антуриума в саксия, трябва да го поставите на светло място, където обаче да не го огряват преки слънчеви лъчи, защото ще изгорят листата. Подходящо е за западна или източна тераса или прозорец. През лятото може да го гледате и на балкона, защото то обича светлината и топлината. През зимата обаче задължително го внесете в стаята.

Понеже цъфти през лятото, сигурно се досещате, че цветето обича топлината, ето защо трябва да се гледа при температура от 18 до 25 градуса. Приберете го на топло през зимата и поддържайте минимална температура от 15 градуса в помещението, в което го държите.

Ако го отглеждате в градината си, пък и не само, трябва да знаете, че най-подходяща за него е смесената почва, която се състои от пясък, пръст и торф в еднакво съотношение. За да подхраните почвата, може да добавите борови или дървесни корички. Почвата трябва да е богата на хумус.

Това растение не е претенциозно към своите собственици, но все пак е хубаво да обогатявате почвата веднъж на месец с минерални торове, създадени специално за цъфтящи растения.  Антуриумът се полива по-активно през летния сезон и по-умерено зимата, тъй като тогава си почива. Може да си вземете шишенце със спрей, с което да пръскате листата от време на време, а и почвата, защото тя не трябва да много суха. Цветето вирее във влажна почва.

Как да отглеждаме правилно "пеперудената орхидея"

Едно от любимите цветя на дамите – за отглеждане и за получаване като подарък, е орхидеята. Хубавото е, че в следващите редове ще...

Ако искате да отглеждате още от този вид или да дадете на съседки, може да го размножите чрез резници или да отделите новите стълба, те се засяват изключително лесно и бързо. Така ще можете да обогатите своята градина или да подарите това прекрасно цвете на някоя приятелка, която също има нужда от добро настроение, щом се прибере у дома.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Пием ли по-малко алкохол, когато използваме по-малка чаша

Как къпането ни помага да пестим вода

Няколко причини, поради които котките "месят" с лапите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com