Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви са ползите от спането с лук върху стъпалата?

26 май 2022, 12:35 часа

Какво би станало, ако сложите лук във вашите чорапи?  Ако се запитвате как един лук в чорапите ви би могъл да помогне за по-добър сън, прочетете нашата статия, за да разберете. Учените доказаха отново и отново колко полезен може да бъде лукът за нашето здраве. Въпреки че лукът е доста често срещан и незабележим зеленчук, ползите, които могат да донесат, са огромни.

При простудяване

Податливи ли сте на болести през есенно-зимното време? Или сте се заразили с един от многото циркулиращи грипни вируси? Лукът може да намали неприятните симптоми на настинка. Просто сложете лук в чорапите си под подметките преди лягане. Лукът ще помогне за укрепване на тялото ви през нощта и може вече да се чувствате по-добре на сутринта.

При борба с инфекции

Лукът има антибактериални свойства и поставяйки лука под краката си, увеличава способността на тялото да се бори с инфекциите. Разбира се, важно е да запомните, че това лечение не е подходящо за замяна на лекарства, предписани от Вашия лекар.

Изкарване на токсини от организма

Повечето от тях бързо се елиминират от тялото ни, а други се натрупват в кръвта и стават вредни за здравето ни. Лукът съдържа фосфорна киселина, която помага на тялото за премахването на токсини. Ако ядете лук редовно, можете да помогнете на тялото си да стане по-енергично и здраво.

Повишаване на имунната система

Лукът е чудесен източник на витамини Е и С и и двата са от съществено значение за имунната ни система. Освен това те са мощни антиоксиданти и се смята, че имат подмладяващ ефект. Имайки предвид, че лукът не само повишава имунната ви система, но и ви кара да изглеждате по-млади и по-малко зависими от скъпи кремове или дори естетически интервенции.

Помага при отслабване

Щитовидната жлеза е много важен орган, осигуряващ на човешкото  тяло правилния хормонален баланс. Опитайте да спите с лук под краката си за една седмица, за да стимулирате щитовидната жлеза. Излишно е да казвам, че ако забележите, че нещо не е наред с щитовидната жлеза, трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар.

Прочистване на бели дробове

Ако пушите и решите да се откажете от пушенето в даден момент, тялото ви вероятно все още изчиства някои от вредните вещества, които са останали в белите ви дробове. Това е особено важно за хора, които наскоро са спрели цигарите, защото тялото трябва да работи усилено, за да изчисти катран и други вещества от белите дробове. Обуването на чорапи през нощта може да помогне на тялото ви да се отърве от тези токсини и да ускори периода на възстановяване от тютюнопушенето. Същият метод може да се използва за хора, които живеят в райони с високи нива на замърсяване на въздуха.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес