Какво цвете да подарите на Цветница според зодията

3514
Какво цвете да подарите на Цветница според зодията
Снимка: iStock/Guliver

На Цветница, освен всички именници с красиви и благозвучни имена, празнуваме и магията и красотата на цветята. Все пак, подаряването им от векове се тълкува като израз на любов и нежност. Но изборът, който ни предлага пролетта, а и всички цветари, може да бъде доста объркващ. Точно поради тази причина всяко цвете трябва да се избира с необходимото внимание. Ако все още се чудите с какво да зарадвате своята майка, баба, сестра или приятелка, доверете се на нашия цветен „списък”, съобразен с всеки зодиакален знак.

Овен

Този знак се управлява от Марс, което обяснява и неговата необикновена сила. Тъй като представителките на тази зодия са огнени жени, те биха се зарадвали на всички цветя, обагрени в червената гама – лалета, азалии, рози.

Телец

Практичните Телци освен с апетита си, са известни и с вътрешното си чувство за романтика. Ако подарявате цвете на дама, родена под този зодиакален знак, то нека то бъде по-нежно и чувствено - лилиум или кала.

Близнаци

В случай, че вашата обичана жена е родена под знака на Близнаците, със сигурност сте наясно колко необикновена, енергична и комуникативна е тя. Ето защо „традиционните” цветя определено не са ѝ по вкуса. Тя ще се зарадва на екзотичните растения като антуриум или стрелиция.

Рак

Нежните Раци са много сантиментални и чувствителни, а повече от всичко държат на семейството си. Те имат нужда от растения, които не се натрапват, а създават хармония. Такива са момините сълзи, фрезиите и ароматните зюмбюли.

Лъв

Една истинска Лъвица обича да попада под светлините на прожекторите и да се чувства единствена, обичана и неповторима. За нея цветята не са от огромно значение, стига да са подбрани с внимание и оформени в пищен букет.

Дева

Тъй като са здраво стъпили на земята, Девите не биха се впечатлили от помпозни и скъпи букети – за тях това е излишно пилеене на средства. За сметка на това, много биха се зарадвали на някое стайно растение, което ще ги радва и занапред.

Везни

Везните са истински ценители на изкуството във всичките му форми. Естети по душа, те не се интересуват от материалната страна на нещата, а от крайния резултат. Постарайте се да включите разнообразни и свежи цветя в букета.

Какво казва за вас любимото ви цвете

Някои хора предпочитат рози, а други слънчогледи или лилии. Знаете ли защо определени цветя ни привличат и какво символизират? Някои от...

Скорпион

Те са доста критични личности като цяло, но вие със сигурност вече знаете това. За да разтопите леденото им сърце, заложете на нещо изискано и рядко срещано – например орхидея.

Стрелец

Безумно активни и винаги в движение – такава е природата на Стрелците. За да ги зарадвате с цвете, трябва да им подарите нещо, което да е в унисон с тяхната природа, тоест никакви саксийни растения. Те биха се зарадвали на свежите нарциси, ароматните зюмбюли и свежите дендробиуми.

Козирог

Кое е твоето цвете според зодията

Астролозите вярват, че датата на раждане на човека има пряко влияние върху неговите личностни черти, характер, житейски приоритети и до...

Упоритите Козирози се отличават със завидно постоянство и упорство. Те ценят стабилността и предизвикателствата, което превръща трудното за отглеждане дърво Бонсай в идеален подарък за тях!

Водолей

Водолеят е творчески развита личност, но същевременно и адски спокойна. Те биха се зарадвали на „хармонични” цветя, издържани в бялата или светло розовата гама – лалета, рози, калии, лилиуми.

Риби

Рибите обичат да пътуват до техните си измислени светове – колкото по-малко са „на земята”, толкова по-добре за тях. Помогнете им да се откъснат от действителността с красиви и ароматни цветя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...