Какво да ядем на закуска, за да отслабнем?

24327
Какво да ядем на закуска, за да отслабнем?
Снимка: Istock

Независимо дали предпочитате бъркани яйца върху препечен хляб или варени яйца със салата, те съдържат повече от една порция протеини. Зареден с всички микроелементи, от които се нуждае тялото ви, като мед, желязо, магнезий, манган, селен и цинк, този продукт предлага безброй ползи за здравето. А консумацията на яйца за закуска може да ви помогне да отслабнете и да намалите талията си.

Яйцата могат да помогнат за контролиране на глада и регулиране на приема на храна. Те са богати на протеини, които засищат и помагат за регулиране на нивата на кръвната захар, което ги прави полезни за регулиране на теглото. Консумацията на яйца може също така да понижи нивата на грелин (хормон, повишаващ апетита), което допълнително подпомага контрола на теглото.

Научете най-лесната диета на света за отслабване

Въпреки че преди яйцата се смятаха за лош вариант по отношение на сърдечносъдовото здраве, умерената им консумация всъщност има благоприятен ефект. Ако се ограничите до две яйца дневно, няма да има вреда за здравето. В този случай е необходимо да се спазват правилата за хранене: Проучванията показват, че консумирането на до две цели яйца дневно се счита за безопасно количество, което не оказва отрицателно въздействие върху сърдечносъдовата система. Някои експерти обаче смятат, че можете да си позволите три яйца на ден.

Предишни резултати показаха, че белтъкът на яйцата е в състояние да намали висцералните мазнини при животните. Скрита дълбоко в корема, висцералната мазнина, известна още като коремна мазнина, обгражда някои от жизненоважните органи като черния дроб, панкреаса и червата, поради което се смята за най-опасна. Поради сложното си разположение натрупването на тази мазнина може да доведе до сериозни здравословни проблеми, включително сърдечни заболявания и диабет. А проучване, установи, че яйчните белтъци могат значително да намалят нивата на висцералните мазнини.

Диета с яйца сваля до 10 кг за 7 дни

Изследователският екип е използвал яйчни белтъци, ферментирали с лактобацили. Специалната диета е изпробвана върху 37 участници. Субектите или са спазвали протокол с яйчен белтък, или са консумирали напитка, съдържаща суроватка. След като спазвали тази диета в продължение на 12 седмици, при групата, която постоянно консумирала яйца, се наблюдавало намаляване на коремните мазнини.

Струва си да се отбележи, че макар добавянето на яйца към ежедневната ви диета да може да помогне за намаляване на талията, експертите добавят, че по отношение на отслабването цялостният хранителен режим е по-важен от отделните храни. "Постигането на загуба на тегло често изисква спазването на диета с калориен дефицит, при която приемът на енергия е по-нисък от нейния разход. Именно тук влизат в действие основните принципи на математиката. Това означава, че е важно яйцата да се приготвят правилно, без да се добавят допълнителни калории. В този смисъл варенето е за предпочитане пред пърженето. А също така е по-добре да съхранявате яйцата правилно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com