Какво е премълчано в някои нашумели филми?

2189
Какво е премълчано в някои нашумели филми?

"Титаник" (1997). Истинската история на кораба "Титаник" е добре позната на всеки, който поне веднъж в живота си се е интересувал от най-грандиозната морска катастрофа, а подробностите за инцидента са добре проучени. Екипажът наистина вярвал, че корабът е непотопяем, вахтените проспали айсберга, нямало достатъчно спасителни лодки, а нитовете не издържали натоварванията. Но по някаква причина много филми, които пресъздават събитията от съдбовната нощ на април 1912 г., включително творбата на Джеймс Камерън, премълчават важна подробност: убийствената небрежност на капитана на „Калифорния“ - корабът, който бил най-близо до потъващия Титаник. На „Калифорния“ било невъзможно да не се видят изстреляните ракети или да не се чуят гърмежите, да не говорим за сигналите „SOS“ по радиото - но капитан Стенли Лорд се забавил да отговори на молбите за помощ. Трудно е да се каже колко жертви биха могли да бъдат избегнати, но вината на този капитан е очевидна въпреки, че това не се показва във филмите.

Кои са най-хитовите филми през следващата година?

"С пълна газ" (2013). Спортните филми обикновено са доста свободни по отношение на фактите, но в случая с драмата на Рон Хауърд „С пълна газ“ можем да говорим за много достоверна историческа картина. Разбира се, има и преувеличаване - съперничеството между Джеймс Хънт и Ники Лауда в никакъв случай не е било толкова остро, сбиването между героя на Крис Хемсуърт (Хънт) и журналист-репортер е напълно измислено. Но всичко това са дреболии в сравнение с това как авторите са се отнесли със съпругата на Ники Лауда - Марлен Кнаус. На снимката тази смела жена е показана като уплашено момиче, което не може да понесе гледката на обезобразеното лице на съпруга си и почти бяга от него. В действителност е точно обратното: именно Марлен е главната опора на Лауда по време на възстановяването му, тя усърдно привеждала съпруга си „в ред“ преди всяко излизане под камерите и е била с него до 1991 г., родила двама синове на Лауда. Авторите на филма отделят голямо внимание на личния живот на своите герои и е много странно, че изхвърлят този факт от сюжета.

ТОП 10 филма с Брад Пит, които трябва да гледате

"Вълкът от Уолстрийт" (2013). Базиран на мемоарите на бившия брокер Джордан Белфорт, биографичният филм на Мартин Скорсезе е шокиращ от първия кадър до последния. Картината поставя съмнителни в морално отношение рекорди по отношение на броя на използваните наркотици в кадър, изречени псувни, откровени сцени, епизоди на побой и унижение на жени и много други. Но най-ужасното тук е, че според самия Белфорт - Скорсезе изобщо не е лъгал - всичко наистина е било така. Още по-лошо, истинският Джордан Белфорт твърди, че дори врелият и кипял режисьор решил да изреже определени епизоди от живота му. Кои са тези случки, които се оказали толкова ужасни, че останали извън обхвата на сюжета? За съжаление, дори самият Белфорт мълчи за това, като само намеква, че наркотиците са заемали по-голямо място в живота му, отколкото е показано във филма. По всичко личи, че бившият брокер просто се страхува да разкрие тази интересна тайна, за да не попадне отново зад решетките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com