Какво е тоалетна вода?

18755
Какво е тоалетна вода?
Снимка: Lolame / Pixabay

Любимата тоалетна вода е важен елемент от гардероба на модерната жена. Много от вас се стремят да съберат индивидуална колекция от парфюми - в края на краищата скъпите първокласни марки тоалетна вода могат незабавно да подобрят настроението и да дадат самочувствие.

Изборът на идеалната тоалетна вода е приятно преживяване, което обаче понякога може да бъде объркващо. Наистина е много важно да изберете вашия аромат, който няма да ви омръзне след кратко време. За да разберете какво е отличава тоалетна вода от парфюмна вода, прочетете статията.

Това са ГРЕШКИТЕ, които не трябва да допускаме, когато носим парфюм

Замисляли ли сте се някога, че употребата на парфюм си има своите специфики, с които е добре да се съобразите, така че накрая ароматът ...

Каква е разликата между тоалетна вода и парфюмна вода?

За да разберете кое е по-устойчиво - тоалетна или парфюмирана вода, трябва да знаете класификацията на парфюмните продукти. Тази информация със сигурност ще ви бъде полезна при избора на най-добрия парфюм за себе си или за подарък.

Всички парфюмерийни продукти се състоят от вода, алкохол и ароматни вещества. В зависимост от съотношението на тези съставки парфюмерията се разделя на следните групи:

парфюми - Parfum или Perfume - това е най-концентрираният вид парфюмерия. Съдържанието на ароматни есенции и етерични масла в тях достига от 20 до 40% в алкохол 90%. Парфюмът има изразен наситен и устойчив аромат с ярки нотки на шлейф, който продължава няколко дни, така че е обичайно да се използват в студения сезон или за вечерно събитие.

парфюмна вода - Eau De Parfum (EDP) - съдържа 15-20% аромати в 90% алкохол. Тази концентрация ви позволява да се съсредоточите върху средните нотки на ароматната композиция. Парфюмната вода се препоръчва за дневна употреба.

4 начина да удължим аромата на парфюма

Не знаете как да накарате аромата на парфюма да издържи по-дълго? Ето няколко полезни трика, за да можете да се наслаждавате на любимия...

тоалетна вода - Eau De Toilette (EDT) е лек спрей, който първоначално е бил използван като достъпна алтернатива на парфюма. Днес този аромат се счита за най-популярния вид от парфюмерийните продукти. Тоалетната вода съдържа 8-15% етерични масла и други ароматни елементи, разтворени в 80% алкохол. Има ярки горни и средни нотки, но нюансите на шлейфа се усещат само леко. Добрата тоалетна вода е универсална, може да се използва през зимата и лятото, подходяща е дори за горещ климат.

одеколон - Eau De Cologne (EDC) - още по-малко концентриран вид аромат. Този продукт съдържа до 5% аромати, разтворени в 70-80% алкохол. Одеколоните се използват от мъже и имат подходящи аромати със свежи, морски или дървесни нотки.

Тоалетна вода или парфюмна вода?

И така, чий аромат е по-устойчив? От една страна, може да се твърди, че тоалетната вода е по-малко устойчива поради по-ниската концентрация на ароматни есенции. Но това не винаги е така.

Първо, издръжливостта зависи не само от концентрацията на ароматните вещества, но и от използваните съставки. Доказано е, че най-стабилните нотки са ориенталски и дървесни, а леките плодови нюанси избледняват много по-бързо.

Каква е разликата между парфюм и тоалетна вода

Всеки аромат, затворен в бутилка, се състои от внимателно подбрани етерични масла, разтворени в различни видове алкохол или вода. Естес...

Второ, дори най-добрата тоалетна вода за жени се разкрива различно при различните хора. Понякога е невъзможно да се предвиди как ароматът ще се задържи върху кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...