Какво не бива да съдържа червилото

1353
Какво не бива да съдържа червилото
Снимка: iStock/Guliver

Красивите женски устни винаги са били обект на внимание. Но с настъпването на студеното време нежната кожа на устните поема удара на вятъра и ниските температури. Това води до напукване, сухота и лющене. Затова именно през зимата се препоръчва да използвате специални червила или балсами.

Защо матовите червила изсушават устните?

Как да открием правилния цвят червило?

Червилото е любим продукт за красота на всяка жена. Предлага се в богатство от нюанси, матово или блестящо покритие. Всяка дневна или в...

Много често при нанасяне на матово червило кожата на устните изсъхва. Това се дължи на неговите съставки като талк, цинк, титанов диоксид и оцветители. Затова през зимата не се препоръчва използването на матови червила, тъй като те могат да изсушат още повече и без това дехидратираната кожа на устните. Но ако все пак решите да използвате матово червило, тогава 30 минути преди да го нанесете,използвайте овлажняващ балсам. След това попийте остатъците със салфетка и едва след това можете да нанесете матово червило.

Въпреки развитието на козметичната индустрия, дори най-скъпото червило може да бъде с лошо качество и само ще допринесе за вашия дискомфорт. И така, на какви компоненти трябва да обърнете внимание, когато избирате червило?

За какво да внимавате, когато купувате червило?

Разгледайте състава на продукта за грим. Ако съдържа формалдехиди и парабени, не го купувайте. Те са канцерогенни. Минералните масла запушват порите на кожата, а полиетиленът е производно на петролен продукт. Не купувайте балсами за устни, които съдържат вазелин, парафин и минерални масла, тъй като те изсушават устните ви и могат да ги влошат. Диметиконът е синтетичен полимер, предназначен да омекотява кожата, но не се разлага и образува филм. Способен е да запушва порите, предотвратявайки дишането на кожата. Микрокристалният восък замърсява околната среда и е продукт на рафинирането на нефт. Калцият е минерален пълнител с ниско ниво на опасност. Чистият и неразреден глицерин може да навреди на кожата.

Защо не бива да пием шампанско с начервени устни

Със сигурност съществува повече митология за наливането, пиенето и съхранението на шампанско, отколкото за всеки друг ферментирал грозд...

Продължителното използване води до образуване на черни точки, потъмняване и прекомерна сухота на кожата на устните. Феноксиетанолът е консервант, който може да причини алергии.

Полезните съставки на червилото

Всички растителни масла като макадамия, жожоба, арган, както и токоферол и слънцезащитен фактор оказват благоприятен ефект върху състоянието на устните. Пчелният восък ускорява заздравяването на пукнатини, има антибактериални и антисептични свойства, подхранва и омекотява кожата на устните и помагат за възстановяване на епидермиса. Авокадото осигурява максимална защита и премахва лющенето. Ароматите придават на червилото приятно ухание, както и помагат да се скрие миризмата на восък. Те са концентрат на маслена основа, който се смесва с други масла по време на производствения процес. Правилният аромат не трябва да придава на червилото остра, дразнеща миризма или да създава горчив вкус на устните.

Не трябва да спестявате от качеството на червилото. Вашето здраве пряко зависи от това!

Какви тайни разкрива нюансът на червилото за вашата личност

Много дами избират нюанса на червилото си според сезона, въпреки че понякога се налага отклпнение, ако тоалетът го изисква. Но според ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Кои билки помагат за ускоряване на метаболизма?

10 случая, когато е време да осъзнаете, че младостта си е тръгнала безвъзвратно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com