Какво означава да живееш и сключиш „Отворен брак“?

17001
Какво означава да живееш и сключиш „Отворен брак“?
Снимка: iStock/Guliver

Живеем в свободна страна в която няма нищо лошо да сключиш така наречения Отворен брак, а и си е абсолютно нормално. Какво означава това обаче? Знаем ли какво наистина представляват отворените отношения и как да ги поддържаме без да има допълнително напрежение и стрес.

Под Отворен брак спокойно можете да разбирате, че сключвайки го с избрания човек, който сте търсили цял живот и обичате, вие се съгласявате взаимно по време на брака да нямате нищо против, че единия или другия може да поиска да излиза с други и съвсем спокойно да го направи.

Как да укрепим брака и да го направим по здрав

В началото всички знаем, че е най-сладко. Когато сключите брак вие си давате обещания един на друг за спокоен и съвместен живот. Обич...

Вие сте нормални личности и това за вас е част от семейния живот, в който приемате да живеете. Най-голямото правило в този тип взаимоотношения е комуникацията, да се опитаме да балансираме уважението към нашите партньори с отворената връзка към нас. Да дадем сила на честността към хората с които се срещаме и ясно да им заявим, че сме обвързани и не търсим връзка с ангажимент или за цял живот. В повечето случаи търсения извънбрачен партньор е противоположен на вашия съпруг/а. Това е нормално след като в „Отворения брак“ човек търси това което няма, за да разнообрази изживяването.

Много често този вид бракове правят връзката на двама души още по-силна и здрава. Отворения брак е това да контролираш сексуалната си престава и тя да бъде основата на една връзка. Идеята не е да имаш максимално любовници, а възможността да можеш да направиш своя избор без да се притесняваш от половинката си. Не е вярно, че полигамните двойки са срещу моногамните, просто са разбрали, че те немогат да живеят по техния начин на живот.

Полигамните връзки крият по-малко предизвикателства от моногамните. Отворените връзки са много по-сложни именно заради това, че става въпрос за повече от двама души. Затова, ако някога сте поставени пред въпроса дали да влезете или не в отворена връзка, много добре помислете преди да се съгласите. Трябва да сте напълно сигурни, че идеята ви допада. В противен случаи можете да си докарате много главоболия, сълзи и разбито сърце на главата. Ако, обаче, съумеете да се справите с подобен тип отношения, със сигурност ще елиминирате драмата от живота си.

 

7 признака, по които той разбира, че е открил Единствената

И мъжете имат своите колебания, когато говорим за дългосрочно обвързване. Никой от тях не предлага брак спонтанно или не решава, че жен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как се пише: полилей или полюлей?
Как се пише: полилей или полюлей?

Думата се изписва правилно по следния начин - полилей, мн.ч. полилеи. Как се пише: посрещна или посрешна? Примери: Полилеят се люлееше...