Какво представлява божествената женска енергия и как да се свържем с нея?

6237
Какво представлява божествената женска енергия и как да се свържем с нея?
Снимка: iStock

Божествената женска енергия по същество няма нищо общо с пола - тя е енергията, която контролира вътрешния ни ум. Как да се свържем с тази енергия, как да постигнем и поддържаме равновесие и да намерим духовен баланс? Вижте в следващите редове: 

Какво представлява божествената женска енергия?

Тази енергия управлява интуитивната страна на нашия дух, управлява вътрешния ни ум. Самата Вселена е съставена от свещена мъжка и божествена женска енергия, но начинът, по който човечеството е разделено на полове, е допринесъл за това да загубим истинското значение на този термин, т.е. да го отъждествяваме с мъжкия и женския пол.

Загубили сме връзка с интуицията си, с истинската си същност, с женската си страна, която ни помага да се свържем с духовния свят и енергията на космоса. Женската божествена енергия е насочена към интуицията, грижата, чувствата, възприемчивостта и взаимосвързаността - към изцелението и растежа, докато свещената мъжка енергия е насочена към материалния и физическия свят, което преобладава в хиперкапиталистическото общество на съвременния свят. Тези енергии не са в равновесие и светът би се възползвал от баланса точно сега.

Всеки може да получи достъп до божественото женско начало - всеки има женска страна, която може би е била потисната и която трябва да бъде събудена и да получи сила. По този начин всеки може да допринесе за еволюцията на човечеството. Но как? 

10 техники, които определено ще ви заредят с енергия

Качества на божествената женска енергия

Божествената женска енергия е тази, която ни помага да се превърнем в най-добрите версии на себе си и да дадем най-доброто от себе си. Всички велики лидери, новатори и творци са се носили на тази вълна - и са оказали най-дълбоко въздействие върху човечеството. Това са качествата, които ни свързват с божествената женска енергия.

Интуиция

Божествената женска енергия се проявява като много силни усещания за нещо, което се случва - познавате ли онова чувство, когато знаете, че ще се случи нещо ужасно, а може би знаете и на кого? Също така интуицията силно ви предупреждава, когато нещо е фалшиво и не е добро за вас - тя е канализиране на божествената женска енергия, която ви насочва към растеж и развитие.

Творчество

С връзката с божествената женска енергия се увеличава креативността - божествената женска енергия е енергията, която е помогнала за създаването на света. И същата тази енергия живее във вас и иска да се изрази чрез вас. Вие сте божествено същество от светлина, канал за Вселената. Възстановяването на връзката с божествената женска енергия ще ви помогне да се свържете със същността си, с най-дълбоката си креативност

Емпатия

Дълбокото съчувствие е друга отличителна черта на божествената женска енергия, която помага за развитието на интуицията и общуването. Емпатията е способността да се поставяте на мястото на другите, да чувствате това, което те чувстват, да разбирате и приемате тяхната болка и тъга. Практикувайте емпатия, всеки път, когато някой до вас се бори с нещо или преминава през ситуация, която променя живота му. Представяйте си как бихте се чувствали на негово място и позиция. И никога не съдете нищо, което някой прави - осъждането е токсично и напълно погрешно, защото не се основава на емпатия. Когато развиете съчувствие към действията на някого, когато почувствате какво е да си на негово място, тогава губите осъдителното си отношение и придобивате по-дълбоко разбиране за човешката природа.

11 признака, че една жена има силна енергия

Общуване

Божествената женска енергия е силно фокусирана върху растежа и развитието на взаимоотношенията, а за това се нуждае от умения за общуване. Жените овладяват комуникацията по-лесно, защото са били фокусирани една върху друга във всички етапи на човечеството - разговаряли са по време на съвместна работа, готвене, гледане на деца, споделяли са опит, съветвали са се и са се подкрепяли. Общуването е правело времето, което са прекарвали заедно, по-приятно, а отношенията им - по-значими.

Представителите на божествената женска енергия в дома ще имат повече отговорности и ще оценяват важността на общуването. Ако искате да развиете качествата на божествения женски принцип, първо се заемете с подобряване на уменията си за общуване. Ако се идентифицирате с женската страна на връзката си, използвайте силата си на общуване, за да укрепите и задълбочите отношенията си с партньора.

Приемане

Приемането е част от процеса на растеж и развитие. Но тук не става въпрос да приемате ситуаци и хора, които са токсични за вас, влизайки в ролята на жертва. Приемането идва с малко по-широка перспектива - когато това, което ви е наранявало и дразнело, вече не ви докосва на емоционално ниво. Тогава спирате да се опитвате да промените нещо или някого и намирате най-добрия изход за себе си.

Как се активира божествената женска енергия?

Свързването с божествения женски принцип не е лесна задача, но можете да практикувате прости неща, за да го направите по-лесно за себе си.

Свържете се с Майката Земя

Майката Земя изобилства от божествена женска енергия, която се събужда през пролетта и подпомага растежа и развитието на живия свят - прекарвайте време сред природата, когато е възможно, разхождайте се в гората, ходете боси (или стойте боси в тревата, по камъните, по пясъка). Стресът и лошата енергия напускат през стъпалата ви и вие се изпълвате с енергията на Майката Земя.

5 тайни начина да бъдете винаги красиви и привлекателни

Олтар за божествената женска енергия

Създайте малко свещено пространство - може да е нощно шкафче, рафт, кът за медитация или цяла стая, където да отидете, за да успокоите ума си и да се свържете с божествената женска енергия. Вашият кът - олтарът, трябва да съдържа предмети, които обичате, които са силни символи за вас и ви напомнят за всичко най-важно за вас. Камъни, кристали, снимки на любими хора, фигурки, книги, предмети за пътуване, издълбани кутии, ароматни свещи и пръчици... Това пространство създава усещане за топлина и спокойствие, което ви помага да се свържете отново с божествената си женска енергия.

Ритуали за божествена женска енергия и грижа

Редовно практикувайте ритуали за грижа и самопомощ - разходки сред природата, вани с етерични масла и соли, медитация, йога, физически упражнения, запалване на свещи, време с приятели, билков чай, интимно време с любим човек - правете неща, които ви подмладяват и регенерират.

Божествена женска енергия и лунни ритуали

Божествената женска енергия е свързана с енергията на Луната и можете да правите тези упражнения във всяка част от лунния цикъл, най-добре по време на новолуние или пълнолуние. Намерете място, до което достига лунната светлина, вдигнете ръце над главата си, дишайте дълбоко. Помолете божествената светлина на Луната да влезе в ръцете ви и да изпълни тялото ви. Вдишайте светлината и силата на Луната. Представете си енергията, която изпълва тялото ви.

Останете верни на себе си

Това може да е най-трудната част от свързването с божествената женска енергия - трябва да поставите себе си на първо място. Трябва да се защитавате и да уважавате своята истина. Това често означава, че трябва да се оттеглите от връзки, отношения и ситуации, в които не получавате уважение, не чувствате взаимност и не можете да напреднете.

Божествената женска енергия е във вас, свържете се с нея, доведете я до съзнание, възвърнете си светлината, която винаги е била ваша - тръгнете на духовно пътешествие с радост и доверие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com