Какво трябва да знаем за пресата за коса

11061
Какво трябва да знаем за пресата за коса
Снимка: iStock/Guliver

На пръв поглед, използването на преса за коса изглежда лесно и безобидно, но, ако не следваме някои важни правила и стъпки можем лесно да отслабим силата и да разрушим структурата на косъма и в крайна сметка, да се окажем с увредена коса със сухи и цъфтящи краища.
Именно затова, е важно да познаваме добре пресата, която използваме за стилизация на косата си и внимателно да следваме стъпките за правилната и употреба.

1. Подгответе косата си

Важно е преди всяко стилизиране на косата с преса, тя да бъде напълно суха (стилистите препоръчват да сушите косата си със сешоар предварително) и добре сресана, така че косата да няма заплитания по дължините и в краищата. По този начин изправянето ще издържи по-дълго. Важно допълнение към подготовката и изсушаването на косата е, че трябва да бъде нанесен термозащитен крем или спрей преди самото сушене и изправяне, за да получите ефективна защита против изгаряне.
Не прекалявайте с тези защитни продукти, в противен случай, косата ви ще стане тежка и ще изглежда мазна.

2. Обърнете внимание на температурата

Тези грешки могат да съсипят косата ви, докато я изправяте

Косата е част от визията на жената. Колкото по-поддържана е тя, толкова по-привлекателни се чувстват дамите. През последните няколко г...

Повечето преси за коса имат дисплей, на който са изобразени градусите, с които работите към дадения момент. В повечето случаи градусите варират между 180 и 200 градуса. Съществува мит сред дамите, който гласи, че колкото по-високи са градусите, толкова по-бързо и качествено ще бъде изправянето, но това съвсем не е така. Разликата в температурата е в зависимост от това колко гъста или тънка е вашата коса. За по-гъстите и непокорни коси се счита за приемливо да се използва преса на високи градуси, а за по-тънките и податливи коси е препоръчително да се използва преса на по-ниски градуси. За да избегнете изгарянето на вашата коса докато боравите с пресата, избягвайте минаването на един и същ кичур коса многократно!

3. Разресвайте старателно всеки кичур коса

Важно е преди всяко изправяне на косата да разресвате старателно всеки един кичур коса, непосредствено преди да го минете с пресата. По този начин, ефектът от изправянето ще е: по-права и по-блестяща коса.

4. Избирайте внимателно

Както при сешоарите, така и при пресите за коса, разнообразието от модели и марки е изключително голямо. Трябва да знаете, че основната разлика между всеки един модел или марка се дължи на покритието на плочите на самите преси. Най-популярните преси за коса, притежават керамични и турмалинови покрития на плочите си. Съществуват и преси, които работят с пара.

Керамичните преси са известни с това, че се нагряват бързо и равномерно, което допринася за ускоряване на процеса на работа и безопасното боравене с този уред.

Турмалиновите преси за коса са изключително полезни за използване в ежедневието. Този уред притежава елементът турмалин, който създава отрицателно заредени йони, като реакция при неговото загряване. Уредът въздейства на косата, като я „изсушава“ отвътре навън, загрява я по-бързо, а времето за третиране на всеки един кичур коса намалява двойно.
Турмалинът прави, косата ви да изглежда по-здрава и по-блестяща, тъй като именно той затваря кутикула на косъма, позволявайки на кератиновите плочки да загладят косата, правейки я да изглежда по мека и гладка.

Пресите, които работят с пара, са иновация сред пресите за коса. Подобен тип уред, е особено подходящ за дълго третирани и много изтощени коси, тъй като са доста по-щадящи в сравнение със стандартните преси за коса.
Пресите работещи с пара успяват да изсушат косъма и да запазят влага дълбоко във вътрешността му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com