Какво значат символите на планетите в астрологията?

10804
Какво значат символите на планетите в астрологията?
Снимка: Thinkstock

В астрологията много се говори за небесните тела, но е добре да обясним за начинаещите какви са те самите. Сайтът yourtango.com е направил именно това, а ние споделяме с вас информацията.

Слънцето

Как мъжете показват, че не са заинтересовани обяснено от астрология?

Една статия в помощ на всички дами! Сайтът yourtango.com е направил добър материал за мъжете в астрологията и как те показват, че не са...

Слънцето управлява зодия Лъв и е свързано с 5-ти дом в астрологията. В астрологията Слънцето също представлява его, мотивация, интереси, харесвания / нехаресвания и жизненост, както и начина, по който се изразявате и идентифицирате пред обществеността. Следователно вашият слънчев знак определя личностните черти, които представяте на света.

Луната

Луната управлява зодия Рак и е свързана с 4-ти дом в астрологията. В астрологията Луната символизира емоциите. Той представлява вашата интуиция, инстинкти, съзнателния ви ум и това, което ви поставя в комфортно психическо състояние. Смята се, че Луната помага за насърчаване на чувствата и подпомага издигането им на повърхността, когато е в къщата на определен зодиакален знак по време на лунна фаза. Луната влияе върху начина, по който се изразявате, така че желанието ви да допуснете другите може да съвпада с размера, формата, близостта на Земята и яркостта на Луната по време на определена лунна фаза. Тъй като вашият Лунен знак управлява емоциите, които предпочитате да държите скрити, като гняв, ревност и страх, както и вашата по-чувствена страна, той определя личностните черти, които са ви направили кой наистина сте дълбоко в себе си.

Меркурий

Меркурий управлява зодия Близнаци и е свързан с 3-ти дом в астрологията. Меркурий символизира как решавате проблеми, как разбирате, както и вашите любопитства в живота. Ако сте родени, когато Меркурий е бил в ретрограда, вие сте интуитивен и интроспективен. Приемаш „помисли преди да говориш“ на сърцето. Ако сте родени, когато Меркурий е бил директен, значи сте комуникативни и постоянно мислите.

Кои са астрологическите цикли според възрастта ни?

Ето нещо, което е сравнително непознато за повечето хора. Има определени фази от нашия живот, където всяка планета има най-силно влияни...

Венера

Венера управлява два зодиакални знака - Телец и Везни - и е свързана както с 2-ри, така и със 7-ми дом в астрологията. Това е женски символ и представлява планетата, която управлява любовния ви живот, включително кого привличате, как ги привличате, социалните си умения, привързаността си, как определяте красотата и какво търсите в другите. Венера е планета на късмета. Винаги се намира в същия знак като вашето Слънце или в един от двата знака непосредствено преди или след. 

Марс

Марс управлява зодия Овен и е свързан с 1-ви дом в астрологията. Марс може да бъде планета, създаваща проблеми или енергизираща сила. Марс управлява вашата мотивация, вашата инициатива, вашето желание, какво искате да постигнете и къде насочвате енергията си въз основа на всички тези неща. Марс е и за това колко сте рискови. В астрологията тази планета е това, което ви кара да останете в курса всеки ден. Това е начинът, по който изразявате гняв и чувственост във взаимоотношенията. 

Юпитер

Какъв демон се крие във всяка зодия?

Едва ли познавате човек, който има само положителни качества. Във всеки от нас живее по един демон. Ето коя е тъмната страна на всяка з...

Юпитер е владетел както на зодия Стрелец, така и на Риби и е свързана с 9-ти и 12-ти дом в астрологията. Юпитер управлява вашата етика, вашите философии за живота, когато сте предпазливи спрямо това, когато рискувате, и как можете да се възползвате от всяко знание, което сте постигнали. В астрологията Юпитер показва къде получавате финансова изгода и колко щедър сте за човек. Юпитер е за търсенето на истината. Следователно тя е свързана със закона, религията, философията и образованието. 

Сатурн

Сатурн е владетел на зодия Козирог и е свързан с 10-ти дом в астрологията. Сатурн е планетата, която описва вашата кармична енергия, амбиция, житейски уроци и чувството ви за неадекватност. Сатурн е за ограничения, ограничения, граници, безопасност и практичност. Става въпрос за упорита работа и получаване на това, което заслужавате. Можете да разглеждате Сатурн като планетата, която контролира вашата кариера, бизнес и богатство. Показва с какво искате да бъдете известни и какво искате да постигнете. 

Уран

Уран управлява зодия Водолей и е свързан с 11-ти дом в астрологията. Уран се смята за непредсказуема енергия, управляваща къде търсите свобода, къде се откроявате, къде сте нестандартни, какво ви кара да се бунтувате, къде правите неочакваното и къде ще намерите промяна. Уран също е свързан със събития, които се случват в един миг, като инциденти или любов от пръв поглед. И накрая, Уран засяга интуицията, например когато имате тези „аха“ моменти. 

Три пъти ретрограден Меркурий през 2021 г.

И през 2021 година Меркурий ще смени посоката си 3 пъти: във Водолей - от 30 януари до 21 февруари, в Близнаци - от 29 май до 22 юни, и...

Нептун

Нептун управлява зодия Риби и е свързан с 12 дом в астрологията. Нептун управлява това, което ви вдъхновява и къде лесно можете да бъдете измамени. Всичко е свързано с илюзия, объркване, въображение и креативност - области, в които виждате това, което смятате за истинско, не е и това, което смятате, че не е истинско. Нептун също е свързан със зависимости. 

Плутон

Плутон управлява зодия Скорпион и е свързан с 8-ми дом в астрологията. Тази планета джудже представлява мястото, където се чувствате могъщ срещу безсилен, както и където преживявате голяма промяна. Енергията на Плутон е свързана с големите събития в живота ви и отърваването от старото, за да направите път за новото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно