Кисело мляко – специална рецепта с продукта за отслабване и изчистване на токсините

45508
Кисело мляко – специална рецепта с продукта за отслабване и изчистване на токсините
Снимка: iStock/Guliver

Българското кисело мляко е продукт, признат на световните пазари като пълноценна храна с изключително много ползи за здравето. Киселото мляко, съдържащо лактобацилус булгарикус, се грижи за поддържане на баланса на бактерии в стомашно-чревния тракт, увеличаване на полезните бактерии, укрепване на имунната система и подобряване на общото здравословно състояние. Киселото мляко доставя на организма ценни белтъчини, витамини и минерали и намира приложение и за детоксикация и отслабване.

Детоксикация с кисело мляко

Киселото мляко почиства лицето и съживява сухата кожа

Киселото мляко се слави като една от най-здравословните храни благодарение на голямото количество калций и протеин, които се съдържат в...

Прочистването на организма от токсини е лесен начин да се погрижите за здравето си и да подпомогнете нормалното функциониране на редица тъкани и органи в тялото. Вкусен и лесен начин за детоксикация предполага приема на напитка с кисело мляко и ленено семе. Тя прочиства тялото и подобрява общото здравословно състояние. Лененото семе не само е богато на ценните Омега 3 мастни киселини, но и приемано цяло, както и смляно на едри частици, то е като четка за стомаха и червата – има прочистващ ефект. Напитката може да се консумира гъста – разбъркано чисто мляко или по-рядка – като айран – с добавяне на вода. Важно е продължителността на приема да е 21 дни, като след кратка почивка може да бъде повторен. Количеството ленено семе в киселото мляко се увеличава постепенно. През първата седмица към млякото се добавят 3 чаени лъжци ленено семе, през втората – шест, а през третата – девет.

Важно! Приготвяйте напитката непосредствено преди консумация. Счуквайте лененото семе непосредствено, преди да го сложите в млякото. Не оставяйте счукано ленено семе да престоява, тъй като губи качествата си.

Отслабване с кисело мляко

Консумацията на кисело мляко може да подпомогне поддържането на нормално тегло и свалянето на излишните килограми. Млякото е нисковъглехидратно, съдържа малко мазнини и е богато на белтъчини, което го прави чудесна храна за отслабване. Съчетано с ленено семе, то работи за нормализиране на метаболизма на липидите, регулиране на нивата на холестерола, понижаване на нивата на лошия холестерол в кръвта, с което подпомага отслабването. Поддържането на метаболизма на добро ниво е ключов фактор за постигането на желаната фигура.

Как да си направим кисело мляко у дома? Всичко гениално е просто

Натуралното кисело мляко не трябва да съдържа консерванти, овкусители, захар и оцветители. Подбрахме най-добрите домашни рецепти. Кога...

 Млякото с лен е полезно и за страдащите от болести на пикочно-половата система, язва, гастрит, възпалителни процеси в горните дихателни пътища.

Статията има само информативен характер и не замества лекарска консултация при наличие на здравословни проблеми или въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...