Кои са най-опасните породи кучета убийци

32777
Кои са най-опасните породи кучета убийци
Снимка: iStock/Guliver

Кучетата се смятат за най-добрите приятели на човека и това несъмнено е така, но някои кучета при определени обстоятелства могат да се превърнат в най-лошия враг на човека, превръщайки се от скъп приятел в кръвожаден убиец.

5. Доберман

СНИМКА: Yama Zsuzsanna Márkus / Pixabay

Тези кучета за първи път са отгледани в Германия. В съвремието това куче се счита за служебно поради отличните си качества за пазач. Може би една от причините доберманите да се смятат за опасни кучета е външният им вид. Имат елегантна и мощна физика, сила и издръжливост. В повечето полицейски сили и армии по света доберманите са на служба, но не поради тяхната опасност, а поради вродените качества на хрътка. Въпреки факта, че доберманите са изключително приятелски настроени, кучетата от тази порода имат експлозивен характер и, ако се появят агресия и гняв, представляват сериозна опасност.

4. Бултериер

СНИМКА: Getty Images

Бултериерите са развъждани чрез смесване на английски булдог и териер. В резултат на това бултериерите са получили ужасяващ вид, особено главите им, поради което кучето не може да бъде объркано с никое друго. Както при доберманите, половината от страха при тази порода идва от външния им вид. Агресивността на бултериерите зависи до голяма степен от тяхното възпитание и при правилно обучение те не проявяват никаква агресия към хората. Както и да е, бултериерът е опасен за хората. Предимно поради мощни мускули и силна челюст. Бултериерите също не се разбират добре с други кучета и често се използват в кучешки битки.

ОЩЕ: Най-опасните кучета за отглеждане

3. Кавказка овчарка

Едно от най-популярните кучета в Русия, което датира от две хиляди години. Кавказката овчарка или просто кавказката, като повечето кучета, се разделя според дължината на козината. Тези кучета са доста лесни за обучение. Кавказците са популярни поради своите качества на пазач, издръжливост и интелигентност. Те са много предпазливи към непознати. От древни времена овчарите са използвали кавказци, за да пазят овцете си от вълци, поради което повечето кавказци са с отрязани уши още в ранна възраст. Кавказецът е огромен, силен и недоверчив. Кавказката овчарка може сериозно да навреди на здравето на човек, ако бъде нападната.

2. Ротвайлер

СНИМКА: Pixabay

Известни предимно като защитници. Те са силно привързани към собственика си и ще направят всичко, за да го защитят. Ротвайлерите са много мощни, добре сложени животни със силни челюсти и смел, напорист характер. Самият им външен вид може да изплаши човек, но въпреки ужасяващия си вид, кучетата рядко нападат без причина. Опасността в поведението на ротвайлера е, че то може да бъде напълно непредвидимо. Той има естествен инстинкт да преследва плячка и може да прояви неочаквана агресия към странни животни, минаващ човек или да преследва бягащо крещящо дете. Ротвайлерите изискват отговорно възпитание и курс на обучение, така че не се препоръчва за начинаещи да си вземат куче, тъй като те се нуждаят от опитната ръка на собственика.

1. Питбул

СНИМКА: Pixabay

Титлата за най-опасната порода кучета отива при питбула. Тази порода е създадена чрез кръстосване на териер и булдог. От първите питбулите са взели светкавични реакции, а от вторите сила и упоритост. Тези качества правят тези кучета истински бойни машини. Притежаването на питбули е забранено в Швеция и някои щати на Америка, в Англия е позволено да се разхождат само с намордник. Когато са правилно обучени, питбулите са изключително дружелюбни и отдадени на семейството си.

ОЩЕ: Не ги дразнете - ето кои са най-злобните кучета!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо
Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Ако знаете как правилно да приготвите агнешкото месо, вкусът му няма да има равен. Ще се получи една незабравима феерия от аромати, галещи небцето. Ако...