Кои са рибите почти без кости: най-вкусната и здравословна риба

81923
Кои са рибите почти без кости: най-вкусната и здравословна риба
Снимка: iStock

Риба без кости

Разбира се, когато седнете на масата и започнете да ядете рибни ястия, искате не да ровите в рибата, а да се насладите на страхотния вкус. Но рибата е опасна, защото в месото й има кости, които не винаги са удобни за повечето хора.

Ако говорим за риба без кости, то това е правилото за всички видове есетрови риби. В рибата треска и сьомгата няма голям брой кости. Колкото и да е странно, някои домакини предпочитат да готвят риба не само без кости, но и без люспи. Тези опции за риба включват скумрия, морска змиорка.

Коя е най-вкусната риба на фурна?

В реките се среща и риба без люспи - шаранът е гол, а огледалният е частично покрит с люспи. Няма люспи при михалица, есетра (има люспи по опашката), речна змиорка и сом. В същото време сомът се счита за най-голямата риба без люспи. Някои твърдят, че линът също е без люспи, но линът има много малки и плътни люспи, които също са покрити с голям слой слуз.

Коя риба е най-вкусна и здравословна?

Разбира се, освен факта, че искате да вземете риба без кости, но и да обърнете внимание на нейния вкус. Вече си струва да обърнем внимание на информацията, която ни предоставят учените и лекарите. Но ако погледнем какво казват познавачите за рибата, тогава като правило списъкът на най-вкусната риба е следният: сьомга, риба тон, есетра. По отношение на количеството здравословни мазнини сьомгата е на първо място в този списък. Следващи по количество намаляващи мазнини са скумрия, треска, камбала, пъстърва, херинга и риба тон.

Колко често трябва да се яде риба - всеки трябва да знае това

Мнозина, които държат на фигурата си, се опитват да купуват риба по нейните диетични качества. Ако проверите статистиката, със сигурност ще разберете, че всичката риба, която обикновено се яде, се счита за диетична. В сравнение с месото, рибата е много по-малко калорична. Ако изберете между риби, които имат по-малко калории, тогава списъкът ще бъде следният щука, костур. Сред морските риби това са хек, минтай, треска. Но въпреки броя на калориите, трябва да обърнете внимание как правилно да готвите тази риба. В случай, че планирате да пушите или пържите риба, не забравяйте, че нейните диетични свойства ще бъдат изгубени. Най-добрият начин за готвене на риба по диетични рецепти е да сварите рибата или да я приготвите на пара.

Най-вредните и опасни риби

Въпреки, че рибното месо е здравословно, трябва да се каже, че не всяка риба има полезни качества. Не трябва да купувате риба като телапия, особено ако не знаете нейния произход. Като цяло тази риба може да живее в канализацията и да яде всичко, което попадне по пътя й. Не трябва да купувате и рибни полуготови продукти, тъй като към тях се добавя голямо количество багрила, което винаги не се отразява добре на човешкото здраве. В тези случаи рибата може да се превърне от полезна във вредна и опасна. Следователно най-добрата риба ще бъде тази, която купувате в познат магазин или я хващате сами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашно пържено кюфте - лесна рецепта за чевръсти домакини

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com