Коя е перфектната елха?

44671
Коя е перфектната елха?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Математикът от Кингстънския университет Гордън Хънтър е разработил инструкция, следването на която показва каква именно коледна елха е необходима на даден човек, пише БТА.

За да откриете вашето идеално дърво за празниците, трябва да отговорите на няколко въпроса, публикувани на сайта Phys.org.

Запалват светлините на коледната елха в София

Светлините на коледната елха на София ще бъдат запалени днес, точно в 19.00 часа. Тя се намира в градината пред хотел „Рила" (ул...

Тестът започва с въпрос за това каква елха ви е необходима - естествена или изкуствена. Ако отговорът ви на въпроса  "Предпочитате ли естествена елха?" е отрицателен, тестът  приключва. За вас именно тя е идеалната. Ако обаче отговорът е "да", преминавате към следващия  въпрос, засягащ външния вид на дървото.

На втория етап авторът на въпросника предлага да отговорите дали харесвате големите и кичести дървета. Ако отговорът е "не", идеалната за вас е елата от вида "Фрейзър". Тя е с меки иглички и цитрусов аромат. Положителният отговор на въпроса ви отвежда към следващото питане: "Искате ли елхата ви да ухае на Коледа?". Ако не желаете, трябва да си изберете Нормандска ела, определена като най-доброто дърво за семеен празник.

Въпросите за най-подходящата елха засягат и украсата. Ако отговорите отрицателно на въпроса "Обичате ли играчките да украсяват коледното дърво от върха до най-долната му част?", ви се препоръчва да си купите обикновена елха. В описанието на това дърво е казано, че е най-традиционният вариант, който е подходящ както за консервативно настроените, така и за перфекционистите. Ако искате обаче коледната украса да е много, по-подходяща е синята елха, чиито пищни клони позволяват по тях да бъдат окачени много и разнообразни играчки и гирлянди.

Математикът Гордън Хънтър е изразил надеждата, че разработеният от него тест ще помогне както на британците, така и на останалите хора по света да се справят с избора на коледно дърво без каквито и да било трудности.

Гени от светулка и медуза ще накарат елхите да излъчват своя собствена светлина

Традицията за украсяване на коледно дръвче има многовековна история. През XVI век за целта използвали не елха, а ябълка, украсена с лак...

Миналата година Райтъм и Крейг, студенти по математика от университета на Шефийлд, изведоха само за два часа формулата на идеалната коледна елха. Според изчисленията им тя трябва да е украсена с 37 топки, а на върха й да има звезда или ангел, чийто размер не бива да надхвърля една десета от височината на самата елха. Идеалната дължина на гирляндите за елхата трябва да е 920 сантиметра. Необходимата дължина на гирляндите може да бъде изчислена, като се умножи височината на дървото в сантиметри по числото Пи (3,14).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com