Козметиката, която не бива да използваме при чувствителна кожа

2219
Козметиката, която не бива да използваме при чувствителна кожа
Снимка: Pixabay

Ако и вие сте от жените, които имат чувствителна кожа, то може би вече и от опит знаете, че има козметични продукти, които не бива да използвате. Причината е, че всеки от тях може да доведе до появата на обрив, зачервяване или други реакции. Това, че имате чувствителна кожа не означава, че не трябва да полагате грижи за нея, за да бъде тя здрава, добре хидратирана и еластична. Само трябва да знаете кои продукти биха провокирали нейното раздразнение и да избягвате тяхното използване. Ето и кои са те:

1. Козметичните продукти, които имат в състава си натриев лаурил сулфат, не се препоръчват за хора с чувствителна кожа. Причината е, че ако не се отмие както трябва, по кожата ви могат да останат остатъци от него, които да я дехидратират или да предизвикат алергични реакции. SLS се съдържа в повечето почистващи козметични препарати, като тези за тяло и лице, в шампоаните или в някои продукти, предназначени за лична хигиена.

9 козметични продукта, за които си хвърляме парите

2. Парабените са консерванти, които много често присъстват в състава на козметичните продукти, въпреки че са известни с това, че разрушават нашата ендокринна система. Парабените са и враг №1 на хората с чувствителна кожа.

3. Ако и вие сте от жените с чувствителна кожа, е добре да внимавате и какви слънцезащитни продукти използвате. Тези, които съдържат химически продукти не се препоръчват, защото могат да причинят раздразнение и зачервяване на кожата. По-добрият вариат е да изберете слънцезащитен крем с естествени съставки.

Какво трябва да знаем за нощната козметика

4. В голяма част от козметичните продукти обикновено се използват химически аромати, за да им придадат приятен аромат, което кара много хора да ги избират именно по този критерий. Синтетичните аромати обаче не се препоръчват на тези с чувствителна кожа, защото могат да причинят различни алергични реакции и дори обриви, пигментация, сърбеж, главоболие, замаяност и дори кашлица.

5. Етеричните масла са много полезни за здравето на нашата кожа. Вложени в различни маски, те й придават кадифена мекота, еластичност, здрав и свеж вид. Хората, които имат чувствителна кожа, трябва да внимават с употребата им, защото под въздействието на слънцето, някои от техните съставки имат свойството да се трансформират в ензими и химикали, които могат да предизвикат нежелани алергични реакции. Такива са например маслата от мента, лавандула, чаено дърво, бергамот и други. Всички те, могат да причинят сухота и дразнене на вашата кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо е опасно да живеете в едностайни апартаменти - дори не сте подозирали

Какво си мисли психологът след срещата с вас?

Свинска мас за женския организъм: ползи и вреди

5 факта за жените в Северна Корея, заради които животът ви ще изглежда като приказка

Проучване разкрива опасностите, които крият приложения за проследяване на менструация

Кои храни се поднасят с картофи? Всяка домакиня трябва да знае това!

Как се пише: ранглиста или ранклиста?

7 упражнения, които ще направят всяка жена богиня в леглото

Защо в Япония не пият вода по време на хранене?

6 модни навика, които ви карат да изглеждате като момиче от бедно семейство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com